Annons

Carling och Weise i Vegas

Musik – Jag älskar Las Vegas, det känns som min stad!
Publicerad 28 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
och Andreas Weise laddar just nu upp i Las Vegas inför sin julturné
och Andreas Weise laddar just nu upp i Las Vegas inför sin julturné

Det utbrister Gunhild Carling som befinner sig i spelstaden tillsammans med Andreas Weise för att hämta inspiration till den kommande ep:n där de ska tolka Frank Sinatra.Det blir även ett smakprov på julturnén Sinatra Christmas som de tillsammans med Christer Sjögren och Sandviken Big Band ger sig ut på i slutet av november.

Hektiska dagar, sol och värme, och mycket inspiration, summerar den nyligen korade Årets skåning Gunhild Carling de två av fyra dagar som hon hittills befunnit sig i Las Vegas.– Här finns så många varieté- och trollerishower och nycirkus att titta på.

Annons

Tanken var att även Christer Sjögren skulle vara med, men de tre mycket upptagna musikernas scheman var svåra att klaffa med varandra.– Christer är på turné i Norge, så vi har kontakt på telefon i stället, säger Gunhild Carling.

Tillsammans med Andreas Weise har hon börjat jobba på en hyllnings-ep till den amerikanska sångaren som släpps i samband med julturnén. Just nu försöker de välja ut vilka fyra låtar som ska spelas in.

– Prisoner of love, den är så fin. Och så tänker vi att The lady is a tramp och I have got the world on a string ska vara med. Det är två låtar som Sinatra gjorde egna duetter av, med Luther Vandross respektive Liza Minnelli. Vi funderar även på Come fly with me.

Initiativet till turnén kommer från Christer Sjögren.– Han har alltid älskat Frank Sinatra och har länge bara velat göra hans låtar med storband. Och jag tycker att det ska bli väldigt kul att få vara med på det här, säger Gunhild Carling som turnerat med sångaren fyra gånger tidigare.

Både hon och Andreas är även de stora Sinatraälskare.– Jag började lyssna på musiken motvilligt när jag var sex-sju år gammal genom mina morföräldrar och pappa (Arne Weise, red.s anm.). Jag fastnade för svänget, tajmingen och hur de framförde låtarna. När jag började sjunga kände jag att den musiken ville jag också göra någon gång.

Gunhild instämmer: – Jag älskar hans musik. Den tangerar väldigt mycket jazz. Det är ju jazzmusik, men på hans sätt. Alla låtar som Ella Fitzgerald, Louis Armstrong och Billy Billie Holiday har gjort har ju även Frank Sinatra gjort, så det berör väldigt mycket.

Repertoaren kommer att innehålla 18-20 låtar, såväl kända som minde kända låtar. Hur de ska fördelas mellan de tre artisterna är dock inte helt spikat än. Men Gunhild Carling har fastnat för Prisoner of love.– Den har en sjukt fin melodi med väldigt bra text, säger hon och fortsätter:– Andreas har tingat For once in my life och Christer har sagt att han vill göra My way. Man kan säga att det pågår lite huggsexa. Men godbitarna är så många att det räcker till oss alla.

Gunhild Carling tänker också ge sig på en stor utmaning, säger hon.– Jag har bestämt mig för att varje kväll göra en ny låt. Men det blir en utmaning ... säger hon med ett skratt.När julturnén är slut infinner sig lite vila för de bägge artisterna, men den blir inte lång.

Gunhild Carling ger sig ut på turné i början på januari med Carling Big Bands varieté och lovar att bjuda på klassiska varieténummer som svävande damen och akrobatiska uppvisningar. – Både jag och min pappa har skrivit nya nummer som jag tror kommer att bli succé.Andreas Weise jobbar just nu även med Idol Extra där han är en av programledarna. – Jag håller också på med min nästkommande platta som släpps nästa år. Med den hoppas jag kunna nå ut med min musik även utomlands.

Fakta:Turnédatum

27/11 Halmstad,

28/11 Helsingborg,

29/12 Malmö,

30/12 Göteborg,

3/12 Gävle,

4/12 Stockholm,

5/12 Norrköping,

6/12 Västerås,

7/12 Skövde,

11/12 Skövde,

12/12 Kalmar,

13/12 Trollhättan,

17/12 Falun,

18/12 Östersund,

19/12 Sundsvall,

20/12 Umeå,

21/12 Luleå.

Showen är cirka 2 timmar och 10 minuter lång, inklusive paus.

Caroline StenbäckSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons