Annons

Prästgården blir kontor

Bjärnum Prästgården byggs om för att bli pastorsexpedition och arbetsplats åt ett tiotal personer.
Hässleholm • Publicerad 28 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Fasaden lyser nymålat gul, nytt tak är på väg och invändigt väntar en totalrenovering. Rumsfördelningen i huset kommer också delvis att göra som.– Här blir arbetsplats för ett tiotal personer och allt ska vara klart till jul, berättar Ingvar Olsson i kyrkorådet som är projektledare.Budgeten för ombyggnaden är på 3 miljoner kronor.Prästgården fungerade just som prästgård, bostad åt kyrkoherden, fram till att förre kyrkoherden Per Warnholtz gick i pension på hösten 2011. Sedan dess har prästgården stått tom. Idéer om att inreda prästgården till förskola undersöktes men slopades av olika anledningar. Nu får alltså den gamla bostaden nytt liv som kontor och pastorsexpedition åt Bjärnums pastorat som efter att Farstorp lagts till pastoratet i dag består av Norra Åkarps, Farstorps och Vankiva församlingar.Tanken är att huvudelen av de olika församlingarnas personal ska hålla till i den nya pastorsexpeditionen.Nuvarande pastorsexpedition som finns i en villa räcker inte till.– Det blir helt enkelt för trångt, säger Jörgen Johansson som är ordförande i kyrkorådet.Vad som ska hända med nuvarande pastorsexpedition är inte bestämt.

bild 1/2
Hyfsat målarväder är utlovat i veckan. Far och son  Leif och Kenny Svensson från Bjärnums färg jobbar med fasaden.
Prästgården i Bjärnum blir ny pastorsexpedition. För 3 miljoner kronor byggs huset om från bostad till kontor och arbetsplats år tio personer. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Hyfsat målarväder är utlovat i veckan. Far och son  Leif och Kenny Svensson från Bjärnums färg jobbar med fasaden.
Prästgården i Bjärnum blir ny pastorsexpedition. För 3 miljoner kronor byggs huset om från bostad till kontor och arbetsplats år tio personer. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons