Annons

Crucified Barbara spelar på KB

Kultur och Nöje Hårdrocksbandet Crucified Barbara, som är aktuella med sin nya och hyllade skiva In the red, ger sig i dag ut på Sverigeturné. Den 8 november kommer de till Malmö för att spela på KB.
Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Crucified Barbara spelar på KB i Malmö den 8 november. Från vänster: basisten Ida Evileye
Crucified Barbara spelar på KB i Malmö den 8 november. Från vänster: basisten Ida Evileye

När tidningen når sångerskan Mia Coldheart har hon och bandet bara för några dagar sedan kommit hem från en fem veckor lång Europaturné med spelningar i stort sett varje dag. Ändå ser de fram emot att få dra ut på vägarna igen och göra tolv spelningar på hemmaplan.– Det är rätt skönt faktiskt att komma i väg igen. När man har varit på turné uppstår en tomhet även om man har massor som väntar att ta tag i. Man ser alltid fram emot att få spela och det ska bli jättekul att få göra en Sverigeturné med den nya skivan (In the red), som vi känner är det bästa som vi har gjort, säger Mia Coldheart.

Förutom skivan har bandet även släppt två musikvideor, bland annat till låten To kill a man, där bandet vill lyfta fram våldet och sexismen som finns i samhället. – En femtedel av alla världens kvinnor har utsatts för våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid. Texten handlar även om ”Kapten klänning”, den före detta polischefen Göran Lindberg som dömdes för grov våldtäkt. Klara, som har skrivit det mesta av texten, lyssnade på en radiodokumentär med ett av hans offer som berättar om hur hennes liv har trasats sönder efter övergreppet.

Annons

Även flera andra låtar på skivan handlar om tunga ämnen. Follow the streame beskriver slakten från djurets ögon, nästan som en krigsscen, säger Mia Coldheart. Och The ghost inside tar up hur det är att ha dåligt självförtroende och känna sig värdelös.– Det känns viktigare nu att skriva texter som känns, det har det i och för sig alltid varit, men jag som skriver de flesta av texterna har nog öppnat upp ögonen och blivit mer medveten om världen. När man var 25 var det mer bara rock'n'roll.En lite oväntad nyhet är att bandet har med en låt i årets Minimello, som sänds på SVT:s Barnkanalen under hösten.– Vi blev tillfrågade att skriva en låt och gjorde då Hardrock Babies. Vi hoppas att vi kan vinna, låten känns så bra att vi skulle vilja ha den själva.

I höst kan man även se Crucified Barbara i Kalle Moreus tv-program.– Det var så himla kul att vara med. Det var kanske inte vår vanliga publik, men jag tror ändå att vi gick hem. Sedan så var det väldigt kul att få träffa Kalle. Min mamma är folkmusikfantast så jag växte upp med hans musik hemma.Den 8 november kommer bandet till Malmö för att spela på KB.– Vi har spelat där några gånger och jag skulle säga att det är en av Sveriges bästa rocklubbsscener. Jag har också varit mycket i Malmö och det ska bli kul att komma dit igen. Vi hoppas att det är många som kommer och kollar. Nu är vi ju i vårt esse och uppvärmda efter turnén.Om konserten säger hon: – Det blir som vanligt ett jäkla liv på scen. Många låtar från nya plattan, men även gamla godingar. Det blir svettigt och högljutt och jag hoppas att det blir en jäkligt kul kväll.FaktaCrucified Barbara bildades 1998. De har hunnit släppa fyra album, varav det senaste In the red. 2010 deltog bandet i Melodifestivalen med låten Heaven or Hell och gick vidare till Andra chansen.

FaktaTurnédatum30/10 Umeå, 31/10 Piteå, 1/11 Luleå, 7/11 Ronneby, 8/11 Malmö, 14/11 Göteborg, 15/11 Jönköping, 21/11 Sandviken, 22/11 Trollhättan, 27/11 Norrköping, 28/11 Stockholm, 29/11 Örebro.

Caroline StenbäckSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons