Annons

Dömdes för stöld – friades för grov stöld

Hässleholm Tre månaders fängelse för stöld och sex fall av grov olovlig körning dömdes en 25-årig Älmhultsbo till.
Hässleholm • Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 30 november 2021

Däremot frikändes mannen från tre fall av grov stöld, och samtidigt frikändes en 21-årig kvinna från Hässleholm för häleri.25-åringen erkände samtliga fall av olovlig körning som bland annat skedde i Hässleholm, Hästveda och Osby. Däremot förnekade mannen de övriga åtalspunkterna – tre fall av grov stöld och ett fall av stöld.Tingsrätten ansåg det inte styrkt att 25-åringen tillgripit sakerna på det sätt som åklagaren lade honom till last när det gällde de tre fallen av grov stöld som skulle ha ägt rum i Tyringe för drygt ett år sedan. I fallet som härrörde stöld av fyra sommardäck ansåg rätten det bevisat att man kunde binda mannen till brottet.Den 21-åriga kvinnan nekade också till anklagelsen om häleri, och precis som när det gällde anklagelserna om grov stöld mot 25-åringen ansåg rätten att det inte gick att binda kvinnan till brottet.

bottom
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons