Annons

Full fart på fyra hjul

Hässleholm Lovlediga barn gasade på runt Hovdala slott.
Hässleholm • Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 15 december 2021

På onsdagseftermiddagen hade körsugna barn samlats, ett stenkast från Hovdala slott, för att köra fyrhjuling. Konor och pinnar hade satts ut för att markera banan och humöret hos barnen verkade vara på topp. – Det är jättekul att köra, sa Maximilian Andersson som tillsammans med morfar hade tagit sig ut. – Jag såg annonsen i Norra Skåne och tänkte att hit ska vi, förklarar Hans Andersson, som besökte Hovdala med sina tre barnbarn, Leo, Maximilian och Alex. – Först ville mina barnbarn bara var inne och titta på TV, men när vi väl kom ut hit så verkar det som att alla tände till, berättar Hans. Bröderna Leo och Alex Björklund, körde varv på varv ute på banan, och verkade trivas bra i den ljumma oktoberluften. – Banan är bra och det är kul att köra snabbt, säger Leo Björklund, som kört fyrhljuing en gång tidigare i livet. Lillebror Alex Björklund ville inte vara sämre, utan öste på ute på banan så att leran sprätte utefter bakdäcken.– Det är kul att köra, och det går snabbt också, lite för snabbt ibland. – Du får lära dig att svänga ordentligt innan du kör alltför fort, uppmanar morfar Hans Andersson, och hoppades att barne skulle lära sig en del om hur fyrhjulingen fungerar.

En av de som stod vid sidan och följde de hungriga åkarna var Mats Johnsson , från Hässleholms motorcykelklubb. – Vi arrangerar det här för femte gången nu, och det känns väldigt kul att kunna ge ungarna lite motorsport på lovet, förklarar Mats Johnsson med fyrhjulingarna brummades i bakgrunden. Trots Oktober är det som bekant ljummet i luften. Men sämre väder hade inte hindrat åkarna menar Mats Johnsson. – Vi enduroförare är vana vid tuffare väder, skämtar Mats Johnsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons