Annons

Inte Osbys kväll mot Alvesta

ISHOCKEY Plexiglas som kraschade, spelare som föll ihop i båset och dessutom förlust med 2–5 mot gamle trätobrodern Alvesta.
Sport • Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var sannerligen inte Osbys onsdagskväll.– Dessutom måste man kunna begära att killarna offrar sig mer än som i den här matchen, tyckte en något irriterad Osbycoach, Johan Hedman.– Man kanske skulle kasta sig och täcka ett skott ibland om man vill vinna matcher.Osby kom till spel med bara fem backar men det tyckte Hedman var ett mindre problem.– Bosse (Johan Lindell) gör det ju bra så det är egentligen inget problem, ansåg Osbycoachen som tyckte att första perioden var rena katastrofen spelmässigt från hans lags sida. Ändå var det hemmalaget som ledde med 1–0 efter första 20 minuterna.Det tog nämligen bara 55 sekunder för hemmalaget att utnyttja Alvestas tredje utvisning i matchen när Daniel Petersson smällde in 1–0 efter 15.56.– Det mest positiva idag var väl annars just vårt spel i powerplay och boxar, menade Johan Hedman.

Det hann dock bara gå 50 sekunder av andra perioden innan Alvesta hade kvitterat pp-målet sedan Lindell suttit i 17 sekunder på botbänken för en hakning.Strax därefter krossades ett plexiglas i ena sarghörnan och matchen stoppades i en kvart medan detta lagades.Alvesta var dock det skridskostarkaste laget och snurrade stundtals vilt i Osbyzonen där dock Pontus Persson och hans försvarare såg ut att greja allt.Och mitt i Alvestapressen tog hemmalaget åter ledningen i powerplay. Den här gången efter mål av Alexander Jönsson. Ny hemmaförhoppning alltså som dock kom av sig totalt på 1.43.Under denna tidsperiod gjorde nämligen gästerna tre raka mål och ledde plötsligt med 4–2 inför sista akten.– Man måste kunna ta en smäll i detta läge annars är det väl bättre att man sysslar med minigolf eller något annat, tyckte Hedman.

En eloge dock till hemmalaget som aldrig gav upp utan gjorde ett försök att göra match även i den tredje perioden där gästerna dock enda målet.Perioden innehöll också ett otäckt intermezzo när Osbyspelaren Martin Trempenau föll ihop i båset och ambulans fick tillkallas.Han kunde dock själv ta sig ut till omklädningsrummet för vidare vård av ambulanspersonalen.– Han såg svajig ut redan när han körde mot båset – men troligen har han drabbats av vätskebrist, berättade Osbys assisterande tränare Mikael Andersson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons