Annons

Kollar stoppskyltar efter allvarlig olycka

Norra Rörum 26-årig man svårt skadad efter krock med lastbil.
Höör • Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Under onsdagskvällen inträffade en svår trafikolycka utanför Norra Rörum på väg 23. Läsarbild
Under onsdagskvällen inträffade en svår trafikolycka utanför Norra Rörum på väg 23. Läsarbild

Det var strax innan klockan 19 som 26-åringen körde rakt ut på 23:an från avfarten till Norra Rörum. Det är stopplikt på platsen men mannen, som färdades en skåpbil, körde av okänd anledning rakt ut och kolliderade med en lastbil.

Mannen slungades ur bilen och landade några meter bort. Räddningstjänsten var snabbt på plats tillsammans med ambulans och polis.– Mannen var svagt medveten när vi kom. Men han andades och hade puls, säger Leif Svensson vid räddningstjänsten i Höör.

Annons

Han säger också att det bara var ren tur att ingen körde över mannen när han låg på vägen.– Han var rejält tilltygad och fördes med ambulans till sjukhuset.Varför mannen inte stannade vid stopp är som sagt okänt men enligt Leif Svensson har liknande olyckor hänt förut. Men då har förarna hamnat i diket mitt emot. Denna gången gick det betydligt sämre.

Ett vittne som var på plats berättar för tidningen att han gick fram för att kontrollera hur föraren mådde, men att bilen då var tom. Han såg då att bilar på motsatt sida väjde för något som låg på vägen och visade sig vara den skadade föraren.– Jag tänker åka till olycksplatsen för att kolla om stopplikten är ordentligt utmärkt. Kanske bör man göra det mer tydligt, vilket i så fall är en fråga för Trafikverket.Lastbilsföraren var djupt skärrad efter händelsen och uppges ha ont i ryggen.

Vägen var avstängd under ungefär en timme för att räddningspersonal skulle kunna ta hand om de inblandade men även för att sanera vägen. Långa köer bildades då.– Det var en otäck olycka och en rejäl smäll, säger Leif Svensson.Den 26-årige mannen, som vårdas på sjukhus, är nu misstänkt för trafikbrott eftersom han inte stannat vid stopp.

Lisa Winqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons