Annons

Måste rasta överviktig hund

Hässleholm Länsstyrelsen menar att en djurägare i Hässleholms kommun brister i skötseln, och kräver nu bättring.
Hässleholm • Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Länsstyrelsen gjorde ett besök hos hundägaren i juli i år och fann då flera brister i hundens skötsel. Hunden hade bland annat svårt att gå och haltade på alla fyra benen och var stel i kroppen. Övervikt hindrade hunden från att röra sig och den var väldigt trött.Nu kräver länsstyrelsen att hunden rastas åtminstone var sjätte timme dagtid samt att den får enbart anpassa foder för sin ålder och vikt. Hunden ska dessutom kontrolleras var sjätte vecka hos veterinär, fram tills hunden är i normalvikt för sin ras och ålder. Hundägaren riskerar vite på 1 000 kronor om det inte genomförs veterinärbesök.

bottom
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons