Annons

SD ville ändra i biblioteksplan

Hässleholm HÄSSLEHOLM. Omsorgsnämnden har antagit biblioteksplanen 2015-2018, men det gjordes inte utan diskussion och yttrande.
Hässleholm • Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Sverigedemokraterna ville på tre punkter gällande prioriterade grupper ta bort satsen ”personer med annat modersmål än svenska”. Dessutom ville SD stryka ordet ”språk” i en mening gällande folkbibliotekens erbjudande, vilket hade gett innebörden att tillgången på biblioteket inte skulle varit obehindrad vilket språk användaren än har.

bottom
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons