Annons

Vidunder vill sätta Malmö på rockkartan

Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Malmöbandet Vidunder ska ut på Europaturné. Från vänster: Johannes Cronquist
Malmöbandet Vidunder ska ut på Europaturné. Från vänster: Johannes Cronquist

– Tidigare har vi åkt i en gammal Skånetrafikenbuss till spelningarna och vi har fått ögonen på oss om man säger så. Det här blir den första glassiga turnén där vi får åka med en riktig turnébuss med kök och sängar – och någon annan som kör oss, säger trummisen Jens Rasmussen.Han och sångaren Martin Prim och organisten Johannes Cronquist spelade tidigare tillsammans i bandet Abrakadabra när de bodde i Växjö. Men när alla flyttade till Malmö för att börja jobba och studera startade de i stället bandet Vidunder 2011 med Linus Larsson på bas.

Förra året släppte bandet sin självbetitlade debutskiva på skivbolaget Crusher Records.– Det är svängig gammal hårdrock med bluesreferenser och lite psykedeliskt också, säger Jens Rasmussen om musiken och nämner Roky Erickson, Pink Floyd, The Hellacopters, Black Sabbath och Rush som några band som de inspirerats av.

Annons

Skivan ledde till att bandet fick många spelningar utomlands. Redan i år har de hunnit med att turnera i Spanien, Portugal, Frankrike och Tyskland. – Det går bra nu, så vi satsar för fullt, säger Jens Rasmussen.I dag beger medlemmarna sig till Holland för att möte upp med de två andra banden, Horisont och Spiders, som också ska med på Europaturnén, som drar i gång på fredag.– Vi är i väg i 23 dagar. Sedan är vi lediga en vecka och efter det går vi in i studion för att spela in vår andra skiva som förhoppningsvis släpps våren 2015.

Jens Rasmussen säger att bandet även har ett mål uppsatt.– Göteborg och Stockholm har alltid varit ledande inom scenerna när det kommer till hårdrock. Men nu vill vi även sätta Malmö på rockkartan. Det börjar blomma upp både klubbar och hårdrocksband här, så det borde inte dröja så länge till.

Caroline StenbäckSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons