Banarbete stoppar tågrafik i helgen

Hässleholm Under veckoslutet utför Trafikverket planerade banarbeten mellan Hässleholm och Stehag. Räkna med något längre restid än normalt.
Publicerad 3 december 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Under veckoslutet utför Trafikverket planerade banarbeten mellan Hässleholm och Stehag. Bland annat utförs kontaktlednings-
Under veckoslutet utför Trafikverket planerade banarbeten mellan Hässleholm och Stehag. Bland annat utförs kontaktlednings-

Det är ett intensivt banarbete som sker i helgen på Södra stambanan skriver Trafikverket i ett pressmeddelande. Flera underhållsarbeten på sträckan har samplanerats med projekt Pågatåg Nordost och Krösatågs slutarbeten inför starten av Tjörnarps station.

"På så vis kan banarbetstiderna på banan minskas och påverkan för trafikanterna minskas", skriver Trafikverket.

Helgens arbeten omfattar bortmontering av kryssväxlar i Tjörnarp, inkoppling av ny mötesstation i Vätteryd samt kontakt- och signalarbeten på sträckan Hässleholm-Stehag.

Under arbetet är tågtrafiken avstängd mellan Hässleholm och Stehag från fredag 5 december klockan 23.40 till måndag den 8 december klockan 03.25.

Räkna med något längre restid än normalt. För ersättningstrafik hänvisas till Skånetrafiken och SJ.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.