”Det är inte oansvarigt”

Hässleholm/Stockholm – Hela riksdagsgruppen står enig bakom beslutet att rösta för alliansens budget, säger Patrik Jönsson, SD:s gruppledare i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 3 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Det säger Patrik Jönsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Hässleholm och regionråd. Beskedet från SD på tisdagseftermiddagen skakade om hela Sverige. Men Patrik Jönsson anser inte att det är oansvarigt av hans parti att kasta in landet i en parlamentarisk kris.– Det är oansvarigt av Stefan Löfven att ignorera Sverigedemokraterna. Han måste prata med oss. Vi finns. 13 procent av väljarna gav oss sina röster. Vi har en politik som har större stöd bland arbetslösa och pensionärer är den rödgröna regeringens, säger Patrik Jönsson. Det var inga problem för Sverigedemokraterna att lägga sina röster på alliansens budgetförslag.– När man studerar budgetförslagen tittar man på för och nackdelar. Förslagen är ganska snarlika. Vågskålen väger rätt så jämt, men i slutändan kom vi fram till att alliansens budget är bäst för landet.Om alliansen tar uppdraget att bilda regering, hur tänker SD agera då?– De kommer att gå samma öde till mötes om de inte ställer upp på vår invandringspolitik. Finns det stöd för den i opinionen?– Ja det finns det. Enligt SOM-institutet vid Göteborgs universitet så står 50 procent av svenskarna bakom minskad invandring och endast 18 procent är för ökad invandring. Det är alltså en klar majoritet för vår linje.På måndag ska Region Skåne rösta om budgeten. Påverkar riksbeslutet ert ställningstagande där?– Nej, det finns inga samband, gruppen är helt fri att rösta som den vill då.Nyval kan bli en effekt av sverigedemokraternas beslut Men det är inget som oroar Patrik Jönsson.-Det är en möjlighet som partiet har vägt in i vårt ställningstagande. Om det sker står vi väl rustade, säger Patrik Jönsson. Han ser inga möjligheter för Stefan Löfven att regera vidare med en borgerlig budget och håller det för otroligt att alliansen ska frångå sina löften till sina väljare om sin politik.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.