Regn över julskyltningen

LÖNSBODA Årets julskyltning i Lönsboda präglades av regn. Såväl vatten som godis föll från himlen.
Osby • Publicerad 7 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Mängder med skrikande barn med armarna i skyn och tumultartad stämning. Har One Direction kommit till Lönsboda? Nej, det är brandmännen som från taken av sina bilar administrerar årets godisregn på julskyltningen.– Man kan inte säga annat än att det är populärt, säger en av brandmännen, Roger Sebbe. Men man får ha lite koll på vem som får lite och vem som får för mycket.

Godisregnet var kanske det mest fartfyllda och folktäta evenemanget på årets julskyltning i Lönsboda. Regnet föll stilla och lade ett höstgrått täcke över hela byn. Många höll sig hemma.– Det är helt klart mindre folk i år, sa Lönsbodaprofilen Jimmy Ekborg medan han stod och väntade på att börja spela julsånger tillsammans med Tommy Karlsson från Wizex på parkeringen utanför Coop. På julskyltningens program stod även kröningen av Lönsbodas Lucia, Amanda Johansson.

Hon och hennes följe av tärnor sjöng utanför LNT-huset och Lucian blev krönt av kyrkoherde Ivan von Knezy.Bland övriga medverkande märktes bland annat Hembygdsföreningen som hade ställt iordning en julstuga med krubba och jultomte i LNT-huset och Lions som fanns i Ica-huset. I Medborgarhuset var det en utställning med lokala konsthantverkare.

bild 1/3
Lönsbodas Lucia Amanda Johansson sjöng tillsammans med sina tärnor.
Regnet skrämde bort många besökare från julskyltningen i Lönsboda. Men godisregnet var ändå populärt. Tumultartade scener utspelade sig. Foto: Torbjörn Wester
Vädret gjorde att rutorna till Hembygdsföreningens julstuga immade igen.
Lönsbodas Lucia Amanda Johansson sjöng tillsammans med sina tärnor.
Regnet skrämde bort många besökare från julskyltningen i Lönsboda. Men godisregnet var ändå populärt. Tumultartade scener utspelade sig. Foto: Torbjörn Wester
torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.