Rökedamer siktar på kvalspel

Innebandy Efter en trevande start kom Röke IBK:s damer igång och kunde gå fram till en säker seger med 7–2 hemma mot Stanstad.
Sport • Publicerad 7 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Röke har svarat för en sensationellt bra säsong i den skånska innebandytvåan. När serien vänder ligger laget på en av de två platser som innebär kval. – Det var en viktig vinst då vi utökade försprånget ner till tran Landskrona som nu är åtta poäng, säger tränaren Fredrik Richter vars lag ännu inte förlorat någon match under ordinarie tid.– Nu satsar vi på att även gå om Åstorp/Kvidinge för att få en lättare väg i kvalet. I den första perioden märktes det knappast att det var seriens tvåa som mötte sistalaget. Det var gästande Stanstad, med bara en seger på tio matcher, som skötte taktpinnen. Utan bra spel av Emelie Persson i hemmamålet kunde det mycket väl ställningen varit annan är 0–0 efter de första 20 minuterna.– De spelade mycket mer fysiskt än vad vi väntat oss. Något vi inte var beredda på. Men tack vare fantastiskt spel av Emelie slapp vi baklängesmål, säger tränare Richter.– Men då Stanstad bara kom med två kedjor orkade de bara en period. Sedan började vi själva spela mer fysiskt i den andra perioden och mer eller mindre malde ner dem.Hemmadamerna tog tag i spelet direkt i den andra perioden och kunde också spräcka nollan i den fjärde minuten. Frida Gustavsson fick tag i bollen på mittplan och rann igenom gästernas försvar. Hon avslutade sedan behärskat med ett skott intill den vänstra stolpen. 2–0 kom en minut senare då Anna Gunnarsson slog in en boll från vänsterhörnet som Sofia Eliasson smackade i mål Gästerna reducerade till 1–2 men med tre hemmamål under den sista halvan av perioden avgjordes matchen. Först slog Gunnarsson en fin passning till Sofia Eliasson som avslutade kliniskt till 3–1. Eliasson gjorde även 4–1 direkt på ett utkast från målvakten Emelie Persson. 5–1 var dagens vackraste mål som Marika Bengtsson gjorde på tennis efter en långpassning från backen Isabelle Nilsson. I slutperioden ökade Sandra Ljung och Kajsa Nilsson på till 7–1 innan Stanstad kunde göra ytterligare en reducering. I slutsekunderna gjorde Marika Bengtsson ett mål som inte godkändes då domaren blåste straff i tidigare moment. Marika slog straffen själv men inte bättre än att gästernas målvakt kunde rädda.– Det var väl ingen bra match från vår sida. Viktigaste var trots allt att vi fick tre poäng, säger Fredrik Richter som menar att Stanstad är betydligt bättre än tabellplaceringen. Med de tre målen är Sofia Eliasson seriens bästa målgörare med 20 mål. Hennes kedja där även Marika Bengtsson och Anna Gunnarsson ingår innehar de tre första platserna i seriens poängliga. Anna ledder med 38 poäng före Sofia som är tvåa med 32 medan Marika är trea på 27.– Har inte direkt någon koll på hur många poäng jag gjort. Egot får inte bli för stort, säger Sofia Eliasson ödmjukt.– Vår kedja har haft riktigt bra flyt i höst. Som har blivit ännu vassare nu när Marika Bengtsson tillkommit. Sofia har spelat med Rökes A-lag under sex säsonger.– Det har gått lite upp och ner under åren. Därför är det riktigt roligt när det går så bra som det gör just nu.– Trodde inte innan seriens början att det skulle gå så här bra. Nu ska vi göra vad vi kan för att ta en kvalplats. Röke spelar för övrigt redan i dag då de möter division 1-laget Engelholm i en DM-kvartsfinal hemma på Tyrs Hov. Sista seriematchen innan jul blir den 20 december då de hemmamöter Malmö FBC U.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.