Slog litet barn – får skyddstillsyn

HÄSSLEHOLM Den påverkade mannen slog sin exsambo med knuten hand, men nöjde sig inte med det.
Hässleholm • Publicerad 7 december 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Båda flickorna blev rädda när mannen gick till attack och med den lilla på armen sprang den stora flickan ut ur bostaden.När mamman kom efter kunde hon ringa efter polis.Händelsen inträffade i början på november i år och Hässleholms tingsrätt finner det nu styrkt att mannen gjort sig skyldig till misshandel. Han frias däremot från åtalet på den punkt som gäller olaga hot. Enligt kvinnan sade mannen i samband med slagen att han skulle döda henne. Tingsrätten menar här bland annat att mannen varit så påverkad att det kan ha varit svårt att uppfatta vad han verkligen sagt. Den 50-årigemannen döms även för ett tidigare fall av misshandel av samma kvinna. Händelsen ägde rum då kvinnan var gravid med parets gemensamma barn. Hon blev efter händelsen så orolig för fostret att hon sökte läkare. Mannen erkände i det fallet att han slagit henne i ansiktet men medgav inte de hårda sparkar i magen som kvinnan hävdat att han gett henne. Tingsrätten anser det troligt att han sparkat henne. Däremot är det inte bevisat att det rört sig om hårda sparkar.Gärningsmannen som idag är bosatt på en mindre ort utanför Hässleholm förekommer sedan tidigare under 16 avsnitt i belastningsregistret. Han är bland annat tidigare dömd för misshandel till skyddstillsyn. För de nya fallen av misshandel samt ett fall av grov olovlig körning döms han på nytt till skyddstillsyn samt till den vård eller missbruksbehandling som Frivården anser är lämplig. Kvinnan får ett skadestånd på 22 000 kronor. Båda barnen får vardera 5000 kronor i ersättning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.