Frågetecken för Burakowsky

Ishockey Förbundskaptenen Rikard Grönborg har tagit ut en preliminär trupp inför junior-VM i ishockey.
Sport • Publicerad 8 december 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Ett frågetecken finns för André Burakowsky (i mitten) vars klubb Washington Capitals ännu inte lämnat klartecken.
Ett frågetecken finns för André Burakowsky (i mitten) vars klubb Washington Capitals ännu inte lämnat klartecken.

Laget åker till Ottawa för träningsläger och ska möta både Kanada och USA i träningsmatcher innan VM inleds annandag jul med match mot Tjeckien. Den nu uttagna 26-mannatruppen ska bantas med tre spelare, en back och två forwards, när truppen slutligen ska anmälas. Ett frågetecken finns för André Burakowsky, vars klubb Washington Capitals ännu inte lämnat klartecken. - Vi har tittat på fler än 40 spelare och har vägt in många kriterier när vi tog ut truppen. Inte minst hur spelarna klarar att spela inför 18 000 åskådare i Toronto, hockeyns Mecka, sade Rikard Grönborg.

Fakta:Preliminära truppen

Sveriges preliminära trupp till junior-VM i ishockey i Kanada 26 december—5 januari:

Målvakter: Samuel Ward, Luleå, Linus Söderström, Djurgården, Jonas Johansson, Brynäs.

Backar: Sebastian Aho, Skellefteå, William Lagesson, Dubuque Fighting Saints, Oliver Kylington, Färjestad/AIK, Robin Norell, Djurgården, Andreas Englund, Djurgården, Julius Bergman, London Knights, Gustav Forsling, Linköping, Robert Hägg, Philadelphia Flyers.

Forwards: Jacob de la Rose, Montreal Canadiens, Anton Blidh, Frölunda, Victor Olofsson, Modo, Rasmus Asplund, Färjestad, André Burakowsky, Washington Capitals, Adam Brodecki, Brynäs, William Nylander, Modo, Oskar Lindblom, Brynäs, Lucas Wallmark, Luleå, Jens Lööke, Brynäs, Axel Holmström, Skellefteå, Christoffer Ehn, Frölunda, Anton Karlsson, Frölunda, Leon Bristedt, University of Minnesota, Adrian Kempe, Modo. (TT)

 

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.