Inget vidare Europaspel

Fotboll Ricardinho har bestämt sig. Matchen mot Olympiakos blev hans sista i Malmö FF.
Malmö • Publicerad 9 december 2014 • Uppdaterad 13 december 2021

Vänsterbacken som kom till MFF för snart sex år sedan berättar att han har pratat med MFF om en förlängning sedan i somras, men att klubben i första skedet, före Champions League-kvalificeringen, inte ville höja hans lön. Ricardinhos avslutande önskemål var att få samma avtal som för tre år sedan, men inte heller det mötte MFF.

- Jag hade hopp om att de vill ge mig samma summa, men till slut sa de nej. Jag pratade med min agent som sa ”jag vet att du verkligen gillar Malmö, men du är inte 22 år längre, du kan inte stanna två-tre år och sedan tro att du kan gå någon annanstans. Det här kan vara ditt sista kontrakt”, berättar Ricardinho.

På grund av Champions League-spelet har han väntat med att påbörja samtal med någon ny klubb.- Det är inte bestämt vart jag ska. Vi får prata under semestern, säger Ricardinho.

30-åringen har rotat sig väl i Malmö och fick svenskt pass i höstas. Nu får han starta om på ett nytt ställe med sin familj.

- Jag förstår att fotbollen är sådan. Det var samma sak när jag kom till Malmö. Jag är född i Curitiba och ville inte flytta, men när jag kom till Malmö så var det det bästa. Det var fantastisk, jag fick otrolig hjälp hela tiden. Jag pratade varken engelska eller svenska. Jag uppskattar vad alla har gjort för mig. Journalisterna hade tålamod, fansen, folket i klubben, spelarna... Självklart är jag ledsen över att behöva lämna, men det är fotboll. Det är inte mitt fel och inte deras fel, det är fotboll och ibland måste parterna tänka på vad som är bäst för dem själva.

Ricardinho åker hem till Brasilien på semester den 21 december, men han hoppas kunna fortsätta sin fotbollskarriär i Europa – men inte i Sverige.- Jag vet inget om min framtid, men jag vill inte spela för något annat lag i Sverige eftersom jag identifierar mig så mycket med Malmö. Jag kommer att försöka hitta en klubb i något annat land, säger Ricardinho. Vänsterbacken som kom till MFF för snart sex år sedan berättar att han har pratat med MFF om en förlängning sedan i somras, men att klubben i första skedet, före Champions League-kvalificeringen, inte ville höja hans lön. Ricardinhos avslutande önskemål var att få samma avtal som för tre år sedan, men inte heller det mötte MFF. - Jag hade hopp om att de vill ge mig samma summa, men till slut sa de nej. Jag pratade med min agent som sa ”jag vet att du verkligen gillar Malmö, men du är inte 22 år längre, du kan inte stanna två-tre år och sedan tro att du kan gå någon annanstans. Det här kan vara ditt sista kontrakt”, berättar Ricardinho. På grund av Champions League-spelet har han väntat med att påbörja samtal med någon ny klubb. - Det är inte bestämt vart jag ska. Vi får prata under semestern, säger Ricardinho. 30-åringen har rotat sig väl i Malmö och fick svenskt pass i höstas. Nu får han starta om på ett nytt ställe med sin familj. - Jag förstår att fotbollen är sådan. Det var samma sak när jag kom till Malmö. Jag är född i Curitiba och ville inte flytta, men när jag kom till Malmö så var det det bästa. Det var fantastisk, jag fick otrolig hjälp hela tiden. Jag pratade varken engelska eller svenska. Jag uppskattar vad alla har gjort för mig. Journalisterna hade tålamod, fansen, folket i klubben, spelarna... Självklart är jag ledsen över att behöva lämna, men det är fotboll. Det är inte mitt fel och inte deras fel, det är fotboll och ibland måste parterna tänka på vad som är bäst för dem själva. Ricardinho åker hem till Brasilien på semester den 21 december, men han hoppas kunna fortsätta sin fotbollskarriär i Europa – men inte i Sverige. - Jag vet inget om min framtid, men jag vill inte spela för något annat lag i Sverige eftersom jag identifierar mig så mycket med Malmö. Jag kommer att försöka hitta en klubb i något annat land, säger Ricardinho.

Fakta:Startelvorna:

Olympiakos: Roberto – Elabdellaoui, Botía, Abidal, Masuaku – Fuster, Maniatis, N’Dinga, Kasami – Domínguez; Mitroglou.

MFF: Olsen;Ricardinho, Halsti, Helander, Konate – Tinnerholm, Adu, Eriksson, Forsberg – Rosenberg, Thelin.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.