Powerplaymål fällde Röke i DM

Sport I två perioder stod Rökes damer emot Engelholm i DM-kvartsfinalen. Men två powerplaymål i tredje perioden avgjorde matchen till gästernas fördel.
Sport • Publicerad 9 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Rökedamerna går som tåget i innebandytvåan, och har ännu inte förlorat någon match efter ordinarie tid. DM-kvartsfinalen mot division ett-laget Engelholm skulle därför bli ett litet test var laget står någonstans.– Jag tycker vi gör det bra, framförallt med tanke på att vi fick två sena återbud som gjorde att vi fick möblera om ordentligt i laget. Det som avgör är att de är lite distinktare och vi får inte riktigt de lägen som vi behöver, säger Röketränaren Fredrik Richter.De två som lämnade återbud var Matilda Persson och Marika Bengtsson, och den senares bortavaro ställde till det rejält.– Hon gör trots allt två, tre poäng i varje match, så det är klart att det märktes att hon inte var med, säger Fredrik Richter. Efter att Engelholm hittat rätt två gånger i första perioden jobbade sig Röke in i matchen, och med en reducering av Anna Gunnarsson såg det bra ut efter de första 20 minuterna.– Det var högt tempo, men vi stod upp bra och det stod och vägde efter första tycker jag, säger Fredrik Richter.Och även efter andra perioden var Röke med även om gästerna tilläts göra ett mål. Men i tredje periodens inledning skulle Engelholm avgöra matchen. De fick chansen att spela powerplay två gånger, och båda gångerna utnyttjade de att Röke hade en spelare utvisad.– Det är lite det som skiljer oss åt. De tar vara på de chanserna de får, säger Fredrik Richter som trots förlusten var nöjd med insatsen.– De ligger på nedflyttning, men jag tror att de kommer att klättra i tabellen för det verkar som om de har fått ihop sitt lag nu. För vår det var det en nyttig erfarenhet, och trots allt så är det serien som är viktigast för oss.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.