Jobbig termin utan busslinje

HYLTA En besviken Dennis Eliasson menar att det inte har tagits några steg för att ge boende på landsbygden bättre möjligheter att åka kollektivt.
Publicerad 11 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

I början av året skrev Norra Skåne om Dennis Eliassons kritik mot indragna busslinjer på landbygden i Östra Göinge. Eliasson bor i Hylta och har en son som började på gymnasiet i år. Han uttryckte sin oro för hur föräldrar hur gymnasieungdomar på landsbygden ska kunna ta sig till och från skolan.

Göm er inte bakom Skånetrafiken. Säg ifrån. Och undersök möjligheterna att hitta alternativa lösningar på problemen, var Eliassons uppmaning till kommunen.Nu – efter en termin med ständigt pusslande och skjutsande för att hjälpa sonen ta sig till skolan – lyfter Eliasson frågan på nytt. Han skriver till kommunen att han redan hösten 2013 påpekade problematiken. Men fortfarande har ingenting hänt.

Eliasson berättar att det har varit struligt både för föräldrarna och sonen att varje dag se till så att sonen tar sig till skolan och hem igen. Nu vill Eliasson veta vad han själv och andra familjer i samma situation kan förvänta sig.

Från kommunledningen fick han i augusti beskedet att kommunledningen i Östra Göinge har klargjort att man anser att det måste till lösningar för de boende på landsbygden. Utgångspunkten är att arbeta för samordna skolskjutsar, kompletteringstrafik, beställningstrafik och serviceresor för dem som bor utanför linjestråken.

Det är helt klart, att ett sådant arbete kan ske och ska ske inom ramen för ”Skåne Nordost samarbetet”. Ett sådant arbete kommer på sikt att leda till att kollektivtrafiken i någon form kan bli bättre på landsbygden.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.