Glada miner på julmarknad i Killeberg

KILLEBERG Gemytlig, trevlig och välbesökt. Helgens julmarknad i Killeberg lyckades locka fram julstämningen trots det ruskiga och inte alls särskilt juliga vädret.
Osby • Publicerad 14 december 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Pia Ståhlros och Ida Palmgren arrangerade julmarknad i Killeberg.
Pia Ståhlros och Ida Palmgren arrangerade julmarknad i Killeberg.

– Jag är faktiskt lite förvånad att det är så mycket folk. Det är jättetrevligt, säger Pia Ståhlros.Det är i hennes lokal som den julmarknaden hålls och Pia anordnar marknaden tillsammans med några kompisar/kollegor.

Lokalen är inte gigantisk, men ljus och ändamålsenlig och stämningen på den lilla julmarknaden är god.– Det är mycket gemytligt. Trevligt med sådana här evenemang. Det är viktigt att det görs lite för byn, säger Jan-Åke Nilsson från Killeberg.

Han är iklädd en blinkande tomteluva och tillsammans med Christer Gustavsson (också med tomteluva, men en icke-blinkande luva) säljer han bland annat egenproducerade slöjdsaker.

Godis, kläder, smycken, korgar och mycket annars såldes också på marknaden, som i år även inkluderade området precis utanför byggnaden. Där var det bland annat korvgrillning och försäljning.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.