Folkestad målskytt direkt i comebacken

Hockey Efter 4–2 borta mot tabelljumbon Gislaved har Osby möjlighet att klättra upp på en åttondeplats när serien går i mål på onsdag.
Sport • Publicerad 15 december 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Mot Gislaved var André Folkestad tillbaka i OIK-laget efter axelskadan som har hållit honom borta från hockeyn i två månader. Foto: stefan Sandström
Mot Gislaved var André Folkestad tillbaka i OIK-laget efter axelskadan som har hållit honom borta från hockeyn i två månader. Foto: stefan Sandström

Efter en något trevande start, och 0–1 i baken efter fyra minuter, trampade Osby igång i Gislerinken.– De första bytena spelade vi lite sämre. Sedan kontrollerade vi matcher. Vi tog över efter deras mål, säger Johan Hedman.Martin Trempenau kvitterade till 1–1, assisterad av Jakub Komma.Komma och Jesper Adolfsson hade frisknat till och spelade i Gislaved.– Men vi hade fyra andra som kastade in handduken. Så det vara bara att köra på tre femmor.

Fabian Rietz, Simon Zerai, Alexander Jönsson och Alex Axelsson fattades i OIK. Men Hedman tror att de snart ska vara tillbaka i laget.– Det är ju inte det norrländska virket så man kan inte klandra dem, skrattar han.André Folkestad var tillbaka i OIK-laget efter två månaders skadefrånvaro. Och Folkestad var sugen. 21 sekunder efter kvitteringen gav han gästerna ledningen med 2–1. Daniel Petersson utökade till 3–1 i powerplay.– Folkestad kom in och spelade riktigt bra, säger en glad och belåten tränare.I den andra perioden kröp Gislaved närmare efter mål av Emil Sörensen. Men Christoffer Ljungdahl såg med sitt 4–2-mål till att öka OIK:s marginal igen.– Efter 4–2-målet var det stabilt spel från vår sida. Vi borde kanske ha spelat lite bättre offensivt men defensivt var det bra, tycker Hedman som fick se en mållös tredjeperiod.

Gislaved provade att plocka ut målvakten Robert Henriksson men försöket bar ingen frukt.I serieavslutningen har Osby skaffat sig chansen att knipa åttondeplatsen. Vid seger mot Mjölby på hemmais passerar OIK östgötarna i tabellen.– Skoj att det inte är avgjort på alla håll och kanter. Det ska bli kul att få möjligheten att knipa en placering i sista matchen. Hoppas nu att det kommer lite publik också så att vi kan få den stöttningen.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.