Han har tagit sin design ut i världen

Osby/Lönsboda Det började med ett cd-ställ i slöjden. Sedan dess har det rullat på och nu är årets kulturpristagare en framgångsrik designer vars produkter erövrat världen.
Osby • Publicerad 15 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Man brukar säga att det är svårt att bli profet i sin egen stad. Men så har det inte blivit för Johan Lindstén som ursprungligen kommer från Osby men numera bor i Stockholm.Han är i dag en framgångsrik designer och har nu även utsetts till årets kulturpristagare i Osby kommun. Det innebär förutom äran en prissumma på 10 000 kronor. För drygt ett år sedan visade han sina produkter under en utställning i Osby.Då visade han bland annat stolar och lampor i annorlunda design. Bland annat har han designat stolar vars ryggar är dekorerade med riktiga sagolandskap, men även stolar där man får tänka till hur man ska sätta sig.Karriären började med ett cd-ställ i slöjden. Därefter valde Johan Lindstén att studera design på både folkhögskola, på Capellagården på Öland och på universitet. När han gjorde sin praktik på Johansson design i Markaryd designade han en stol som sitt examensarbete. Företaget gillade arbetet och satte den i produktion. Johan Lindstén jobbar i dag med både italienska och franska företag och förbereder sig just nu inför den stora möbelmässan i Stockholm i februari. – Min stil är enkel med en twist, har Johan Lindstén förklarat i samband med att han ställde ut i Osby. Och jag vill att min design väcker känslor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.