Oro i Visseltofta för planerad vindkraft

VISSELTOFTA Bolaget hoppas på grönt ljus från politikerna.
Osby • Publicerad 16 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Över 60 personer hade samlats i hembygdsgården i Visseltofta för att få en första information om satsningen som är långt ifrån startklar.

Tillståndet för parken ligger ännu så länge också långt fram i tiden men Peter Vago, projektledare på det involverade företaget Gamesa Energy Sweden AB, säger att de som första punkt informerar närboende om planerna Något som för övrigt är lagstiftat i miljöbalken. Förhandskontakter har tagits med kommunens politiker men något beslut i frågan har ännu inte fattats.– Kommunen har vetorätt. Skulle det bli ett nej där kan vi inte gå vidare, säger Peter Vago.Det är många kriterier som ska uppfyllas innan ett projekt av det här slaget kan komma igång. Buller och ljus ska mätas, effekter på naturvärden ska kartläggas där länsstyrelsen är den myndighet som yttrar sig och en mängd regelverk måste uppfyllas.I februari hoppas företaget att kommunens politiker kan fattat beslut om de är intresserade av projektet eller inte.Gamesa Energy Sweden AB är ett spanskt företag som håller på med vindkraftsbyggen både i Sverige och Finland. Företaget bygger bland annat en vindkraftspark på Linderödsåsen. Den aktuella parken skulle innefatta åtta turbiner.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.