Nybohemmet prisas

Bjärnum Äldreboendet Nybohemmet får omsorgsnämndens Kvalitetspris för 2014.
Hässleholm • Publicerad 17 december 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Motiveringen lyder: ”Medarbetarna på Nybohemmet har genom förändrade arbetssätt och rutiner utvecklat det sociala innehållet som för de boende bidrar till livsmod, livsglädje och känsla av sammanhang.” Prissumman är på 10 000 kronor.Priset delades ut vid omsorgsnämndens sammanträde på Högalidshemmet i Hässleholm på tisdagen. Personalen på Nyby prisas för sina aktiviteter alla dagar för de boende. – Det är en morot att Nybo fått priset, det känns att vi är på rätt spår. Alla på Nybo deltar i aktiveringen och stöttar den. Som extra resurs har vi två så kallade ”löpare” som arbetar vardera 75 procent. Deras huvudsakliga arbete är aktiviteterna för de boende. Löparna arbetar alla veckans sju dagar, alltså även på helgerna, berättar omsorgschefen Annika Andersson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.