En bra halvlek räckte för IFK Kristianstad

KRISTIANSTAD Trots halvtidsledning 17–16 var HK Malmö helt chanslöst mot Kristianstad. IFK vände utan problem efter paus och sprang ifrån till seger med 33–26.
Sport • Publicerad 22 december 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
HK Malmö hade det svårt med IFK Kristianstads storskytt Jonathan Stenbäcken. Här är det Nikolaj Koch-Hansen som går bet. Foto: Stefan Sandström
HK Malmö hade det svårt med IFK Kristianstads storskytt Jonathan Stenbäcken. Här är det Nikolaj Koch-Hansen som går bet. Foto: Stefan Sandström

Ett HK Malmö utan offensiva ess som Adam Lönn, Linus Persson och Stian Tönnesen började bra och dominerade första halvlek. Nebojsa Simic var lyckosam i målet medan Fredrik Lindahl och Robert Månsson fick in sina skott.Efter en jämn inledning ryckte HKM till 8–5 då åtta minuter var spelade. En ledning som kunde blivit ännu större då Simic räddade en straff från Kristian Björnsen.Hemmalaget gick stället ifatt och förbi till ledning 10–9. Men bortagrabbarna vände igen och Fredrik Lindahl gjorde 13–11 med en snurrfint i den 20:e minuten. Strax före paus ökades ledning på till 17–14 som dock knappades in till bara ett mål innan paus.Det sista målet kom alldeles i slutsekunderna och HK Malmö-tränaren menade att det till och med var på övertid.– Jag hörde signalen innan bollen var inne, säger Ulf Sivertsson som dock menar att det hela inte hade något med utgången att göra.– Men om det hänt i en SM-final hade det blivit stora diskussioner. Sivertsson var dock mycket nöjd med det han såg innan paus.– Det mesta lyckades och vi fick en hel del enkla mål plus att målvakten hade många räddningar.Men den andra halvleken blev dock inte lika rolig för Malmölaget. Under en period i mitten av halvleken ryckte IFK från 20–19 till 29–20. Hemmalaget stängde igen i försvaret och detta plus bra målvaktsspel av Fredrik Ohlander satte stopp för gästernas målproduktion. På de första 20 minuterna gjorde HKM endast tre mål.– Bara konstatera att IFK har överlägsen bredd och fysik plus även ett bättre spel. Det var stor skillnad mellan lagen i den andra halvleken, säger Ulf. – Dessutom utnyttjade IFK överläget under utvisningarna. Tror de gjorde 10–0 med en man mer. På lördag möts de bägge lagen igen i Baltiska hallen. Då hoppas Sivertsson att Stian Tönnesen ska kunna vara med igen.– Stian har en svullnad på lymfkörteln. Han behandlas med antibiotika så vi hoppas att han är tillbaka redan på lördag. När det gäller Adam Lönn och Linus Persson så är det inte aktuellt med något spel förrän efter VM.Flest mål i Malmö gjorde lagkaptenen Robert Månsson som nätade hela elva gången varav tre på straff.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.