Gratisbiljett räddade hela föreställningen

HÄSSLEHOLM ”Jag är glad och tacksam för det här initiativet”.
Hässleholm • Publicerad 27 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Andreas Johansson, 35, som arbetar där hade kläckt idén till detta unika arrangemang i kulturhuset.– Det finns många barn som inte har råd att gå på bio i dag, när samhället bara blir allt hårdare, säger Andreas, som hade hjälp av flera arbetskamrater, på biografen.Filmen, ”Ett småkryps liv” blev populär, inne i stora biosalongen. Dennis Björkgren, 50, från Sörby utanför Vinslöv, kom till filmen tillsammans med barnen Mats 15, Moa 12 och Casper 7. – Utan det här fina initiativet hade vi säkert suttit hemma i stället, säger Dennis, som är ensamstående och bor tillsammans med de tre barnen. - När man är arbetslös som jag, och bara har en praktikplats, blir det sällan eller aldrig några pengar över till sådant som bio. Tyvärr.– Har man bara 3 700 kronor ut varje månad, så är det tufft.– Jag vill verkligen framhålla att vi är glada och tacksamma över det här initiativet. Andreas och hans medhjälpare ska absolut ha en stor eloge för att de ställt upp här i dag för att glädja så många barn och ungdomar och även vuxna. Det blir en stjärna i boken ... Moa, Mats och Casper var också väldigt belåtna:– Det här gjorde att det blev en bra start på julafton i år, sade barnen. Innan vi åkte hit till bion, har vi fått varsin julklapp.Senare under julafton skulle Dennis och barnen åka hem och fira hos hans föräldrar i Hässleholm. För barnen blev det också en tur hem till mamma lite senare.Innan den 84 minuter långa filmen om ett småkryps liv startade, gick Andreas Johansson fram i salongen – inför barn och föräldrar – för att hälsa alla välkomna och önska dem en riktigt god jul:– Hoppas, att det blir en bra jul för er.– Alla mina jular var inte så bra, när jag själv var barn. Andreas bekostade med egna pengar en hel del av det här programmet med dricka, godis och annat. Filmägaren och biografägaren ställde också upp. – Så glada biobesökare som i dag ser man sällan annars, konstaterade Andreas och hans medarbetare, som hade avstått från sina julklappar på jobbet för att i stället hoppa in och jobba gratis – för att kunna sprida julglädje till andra.

bild 1/3
tillsammans med filmbolag
Trebarnspappan Dennis Björkgren från Sörby gick på bio i Hässleholm med barnen Casper
Moa och Mats. I mitten Andreas Johansson som ställt upp och bjudit
tillsammans med filmbolag
Trebarnspappan Dennis Björkgren från Sörby gick på bio i Hässleholm med barnen Casper
Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.