Båda parter överklagar dom

Hässleholm Den mamma som av tingsrätten i Hässleholm dömdes till dagsböter för olaga hot för att ha förhindrat sitt underåriga barn att kräka, har överklagat domen till hovrätten.
Hässleholm • Publicerad 30 december 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Mamman förnekar att hon uppsåtligen tvingat sitt barns huvud bakåt på ett sätt som fick barnet att svälja delar av sina kräkningar. Mamman vill frikännas från domen och ogillar också yrkandet om skadestånd, enligt advokatfirmans överklagan. Enligt stämningsansökan hade mamman också orsakat smärta och blåmärken på barnet, och var därför också åtalad för misshandel. Detta ogillades av tingsrätten. Mamman dömdes att betala 20 000 kronor i skadestånd till sitt barn.Samtidigt har åklagaren i målet lämnat in en överklagan till hovrätten och vill skärpa straffet för mamman. Så här skriver åklagaren i sitt överklagande:”Tingsrättens bedömning avseende skuldfrågan godtas, dock att det samlade straffvärdet för de fall av olaga tvång som XX döms för är högre än vad tingsrätten kommit fram till. Gärningarna är begångna av offrets vårdnadshavare, mot ett mycket litet barn i dess hemmiljö. Gärningarnas art talar för att påföljden bestäms till fängelse.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.