Annons

SD ville ändra till ”assimilering”

Hässleholm Sverigedemokraterna reserverade sig i beslutet om nya regler för studieförbunden. Partiet vill ha assimilering istället för integrering.
Hässleholm • Publicerad 14 januari 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Kommunstyrelsens arbetsutskott säger ja till förslaget om nya regler för ekonomiskt stöd till de lokala studieförbunden. Sverigedemokraterna reserverade sig och ville ha en annan ordalydelse i en del av förslaget.Istället för meningen ”verka för ökad integration och kulturell mångfald i kommunen” ville partiet ha skrivelse ”verka för ökad assimiliering och ett brett kulturutbud i kommunen” (assimilering, process genom vilken en minoritet, t.ex. en invandrargrupp i det svenska samhället, helt överger sin egen kultur, så att ursprungliga kulturskillnader försvinner, enl Nationalencyklopedin. reds.anm.).

Ändringarna i reglerna berör främst bidragskonstruktionen där bidragen består av volymbidrag, riktat bidrag och spridningsbidrag, där volymbidraget baseras på antal studietimmar för cirkelverksamhet, riktat bidrag utifrån kommunens prioriterade verksamheter och målgrupper samt spridningsbidrag som fördelas mellan studieförbund som har lokalt bemannat kontor.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons