Annons

Vittsjö värvar nytt

Fotboll Vittsjö GIK får 234 allsvenska matcher mer på meritlistan när Kristianstads DFF:s mittfältskraft Therese Björck tar klivet över kommungränsen.
Sport • Publicerad 22 februari 2015 • Uppdaterad 30 november 2021

I december stod det klart att Therese Björck inte skulle finnas med i KDFF:s trupp 2015.– Att jag slutade i KDFF var väl egentligen en motivationsfråga. Jag hade inte riktigt glädjen längre. Jag och Beta (Elisabet Gunnarsdottir) pratade och tog ett gemensamt beslut, säger Therese Björck som debuterade i allsvenskan 1999 med Kristianstad/Wä.

Sedan dess har hon alltså hunnit med 234 allsvenska matcher. Förutom avstickarna till QBIK och Jitex har hon varit Kristianstad trogen genom åren.Övergången har varit på gång ett tag.– Jag jobbar som förskollärare i Åhus och Vittsjö har fyra morgonträningar i veckan, därför behöver jag till viss del ta tjänstledigt. Det löste sig till slut.Med sina 33 år och 16 säsonger på elitnivå för hon med sig massor av rutin in i Vittsjötruppen.

Annons

– Men jag känner mig som 18. Och den känslan är rätt häftig. Jag kan fortfarande utvecklas mer.Tänker du på något speciellt?– Det handlar om detaljer. Och så kan vänstern bli betydligt bättre, skrattar hon.– När jag kom till första träningen trodde jag att det var ett skämt. De körde avslut med vänstern i 25 minuter och då tror jag inte att jag imponerade på Denise Reddy.Att få återförenas med Thomas Mårtensson hade stor del i hennes beslut.– Jag gillar Thomas som tränare och ser det som ett naturligt avslut på min karriär att återigen få ha honom som tränare. Och eftersom jag vill bli tränare tror jag att jag kommer att lära mig mycket av Denise.Hur tror du att det kommer att kännas att ställas mot KDFF?– Det kommer säkert att kännas konstigt, det var ju ändå där jag inledde min allsvenska karriär. Men jag hoppas att det kommer att sporra mig, säger Björck som tidigare har spelat med Johanna Andersson, Kirsty Yallop och Ifeoma Dieke i KDFF och QBIK (Dieke).

Thomas Mårtensson är mycket nöjd med att återigen få Björck under sina vingar.– Jag hade henne från 1998 till 2008 i Kristianstad. Hon är som ett bra vin, egentligen är det Björck och Sjögran som förbättras genom åren. De fortsätter bara att utvecklas och det är imponerande.Han vet vad Vittsjö får i nytillskottet.– Hon är en skicklig spelfördelare och användbar på många platser. En bra passningsspelare med fin högerfot. Hon har hög arbetskapacitet – en bollvinnare.Björck fanns dock inte med i helgens träningsmatch mot IFK Hässleholms P17-lag som Vittsjö förlorade med 0–1 (0–1).

Mårtensson summerar:– Bästa arbetsinsatsen hittills i träningsmatcherna. Jämfört med Lilleströmmatchen så jobbade vi mycket mer tillsammans som ett lag och presspelet fungerade bättre. Offensivt vill vi spela ett kortpassningsspel och i första halvleken hade vi tålamodet. Den andra blev sämre men där hade vi fler vassa chanser eftersom vi var snabbare i löpet.Men inte tillräckligt snabba för att dra ifrån killarna i löpduellerna.– Men det är sådana här matcher vi behöver. Vi mötte killar som vågar finta och dribbla sig förbi, typ Ramona Bachmann. Det blev bra tempo och snabba förflyttningar.Alexandra Benediktsson tvingades utgå med en lätt hjärnskakning och fördes till CSK med ambulans.– Hon mår bättre men har fortfarande huvudvärk, meddelar Mårtensson.

Vittsjös lag: Cecilie Breil Kramer (46) – Alexandra Benediktsson (60), Ifeoma Dieke, Shelina Zadorsky, Sanna Svensson – Johanna Andersson – Michelle Pao, Sandra Adolfsson, Kirsty Yallop, Antonia Göransson – Jane Ross.Ersättare: Johanna Ejdelind (60), Anna Hjälmkvist (65), Shannon Lynn, mv, (46), Jessica Castenhammar, Hanna Simonsson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons