Annons

Elever inspirerade av Miró

hässleholm Ett 70-tal skolelever visar denna vecka hur man kan inspireras av andras konstverk. Närmare bestämt konstnären Miró och dennes färgsprakande affischer, samlade av Nils Tryding.
Hässleholm • Publicerad 23 februari 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Utställningen ”Se världen med Miró” har visats för över 600 elever från årskurs F-6 från kommunens skolor.Efter visningarna, som letts av konstpedagogen Cilla Midhall, har eleverna själva fått skapa konstverk inspirerade av just Mirós färg och form. Detta har skett under ledning avv Cilla i kulturhusets Atelje Färgaren.På måndagsmorgonen öppnades så utställningen som visar ett urval av alla de teckningar som eleverna gjorde i ateljén. Alla har naturligtvis inte fått plats, utan de som visas har lottats fram.Färgsprakande, fantastisk och fantasifull, karaktäriseras utställningen , som också fick beräm av konstsamlaren Nils Tryding som fanns på plats under invigningen tillsammans med ett stort antal av de målande barnen.Utställningen visas denna vecka i kulturhusets konsthall. Visningarna och verkstäderna har bekostats genom ett bidrarg från Skapande skola från Statens Kulturråd.

bild 1/3
invigdes på måndagen. Foto: Hans Bryngelson
Affischsamlaren Nils Tryding var på plats när elevutsällningen
inspirerad av Nils stora Mirósamling
invigdes på måndagen. Foto: Hans Bryngelson
Affischsamlaren Nils Tryding var på plats när elevutsällningen
Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons