Annons

Saudiarabien stoppade Wallströms tal

Utrikes Utrikesminister Margot Wallströms tal inför Arabförbundet i Kairo i dag har ställts in rapporterar Sveriges Radios mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.
Publicerad 9 mars 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
Utrikesminister Margot Wallström.
Utrikesminister Margot Wallström.

I dag träffas Arabförbundets utrikesministrar i Kairo, där de bland annat förväntas diskutera Egyptens förslag om att bilda en gemensam styrka mot den extrema jihadistgruppen, Islamiska staten. Sveriges utrikesminister Margot Wallström hade bjudits in som hedersgäst, och skulle även ha hållit ett tal vid öppnande av mötet. Men nu har talets ställts in. Det är annars ovanligt att utländska regeringsföreträdare får framträda inför arabledarna. Men det kopplas enligt sr.se till att Sverige har erkänt Palestina som självständig stat. Cecilia Uddén skriver på twitter att konflikten ska ha med Saudiarabien att göra.Hon skriver: "Saudiarabien stoppade @margotwallstroms tal i Arabförbundet. Ogillar Sveriges kritik av mänskliga rättigheter i kungadömet." Enligt Aftonbladet har SVT också samma uppgifter. Konflikten ska handla om att Sverige lyft bristen på demokrati och mänskliga rättigheter. – Saudiarabien har blockerat Sveriges utrikesministers tal i Arabförbundet, säger Margot Wallström till SVT Nyheters utsända.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons