Kim Runermark gjorde Tyringes matchvinnande mål mot Olofström. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Tyringe har chansen än

Ishockey Tyringe har fortfarande chansen till förstaplatsen i kvalserien efter 2–1 hemma mot Olofström. Samtidigt tappade ledande Mörrum poäng hemma mot Hanhals vilket betyder att om Tyringe tar två poäng mer än blekingarna i sista omgången på onsdag är de kvalserievinnare.

Tyringe fick en smakstart inför säsongsbästa 1207 på Tyrs Hov då Mathias Mauritzon gjorde 1–0 redan efter 2,17. 2–0 kom i den andra perioden då Kim Runermark blivit nedgjord och själv slog in den efterföljande straffen. I mitten av den tredje minuten blev Tyringes Melker Karlsson utvisad 2+2 minuter och då kunde Jesper Olsson reducera till 1–2 för Olofström. 
Tyringes store matchhjälte blev målvakten Tex Williamsson som knep 39 av 40 skott.
– En riktigt bra laginsats där alla kämpar och offrar sig, säger han ödmjukt efter matchen.
Tränare Magnus Rahm är inne på samma linje.
– En riktigt krigarinsats. Nu får vi hoppas att Alvesta kan hjälpa oss med att knipa poäng mot Mörrum på onsdag.

Läs mer i måndagens papperstidning.