Annons

Gunnar var den verklige idealisten

Personligt Gunnar Sundström, Osby, har avlidit, 78 år gammal.
Personligt • Publicerad 24 mars 2015 • Uppdaterad 30 november 2021

Sedan första gången vi möttes i Osby Simhall 1971 har en livslång vänskap funnits mellan Gunnar och mig samt mellan våra familjer. Både privat och i olika föreningssammanhang. Många är de gånger vi spelat Trivial Pursuit (TP), gjort teaterutflykter, mest till Skillinge, där vi förtärt god fiskrätt på Skillinge Hamnkrog. Gunnar var ju en riktig fiskgourmet.

Gunnar var den verklige idealisten som ställde upp i alla sammanhang, både privat och i de föreningar han verkade. Hans livsinsats vad gäller ideellt arbete var enormt1971 var han Osby Simsällskaps ordförande. Det var Gunnar som skapade föreningens vackra klubbmärke. Han var också speaker vid våra tävlingar.

Annons

På den tiden fanns inte startanmälningar på data utan anmälningar gjordes på startkort, vilka skulle sorteras manuellt innan utskrift. Denna sortering gjordes vid mitt bordtennisbord av Gunnar, Mona, Britt och mig. Fadern Georg, liksom dottern Lotta och barnbarnet Oliver gör tillsammans med Gunnar fyra generationers Sundströmengagemang i vår förening. Utan Georg och Gunnars stöd hade framgångsrika OSS inte lyckats så bra i starten. Som ordförande på årsmötena var han institution. Han var också den som omformade vår klubbtidning OSS-Emellan till modernt snitt med möjlighet att ge annonsintäkter.I Lions club Osby har vi båda varit verksamma i över 40 år. Under nästan samtliga år producerade Gunnar det årligen utkommande Lejongapet. Tillsammans gjorde vi 50-årsskriften, han med bild och layout och jag texterna. Gunnar var en skicklig reklamman och tecknare.

Inom Lions var han inte bara president utan även zonordförande för 10 klubbar. Inget uppdrag avstod han från. En gemensam höjdpunkt för oss, var när vi lägervärdar för var sin internationell ungdom. Gunnar för en amerikansk och jag för en isländsk flicka.Ett annat gemensamt intresse var teater. Åtskilliga decennier arbetade vi i Osby Teaterförening. Han var något av en alltiallo, som ställde upp i alla väder. Han producerade givetvis våra programblad.Gunnar utstrålade trygghet, vänlighet, tolerans och sunt förnuft – en person som var omtyckt i alla kretsar.

Saknaden efter Gunnar är stor överallt. Inte minst hos ”Fikagänget på Nya Konditoriet”, som träffas varje tisdag och torsdag och dryftar världs- och lokala problem. Det kommer att kännas tomt framöver vid dessa tillfällen.Det har varit en förmån att ha haft en sådan vän som Gunnar och nu går våra tankar till sönerna Patrik och Peter samt barnbarnen Oliver och Julia.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons