Zlatan svensk hjälte efter jätteblunder

MALMÖ Fick bollen rakt på pannan och nickade in 1–0.
Sport • Publicerad 27 mars 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Publiken hann knappt bänka sig i andra halvlek innan det högst snöpligt stod 0–1 på resultattavlan.Ett tillbakaspel till den moldaviska målvakten Illie Cebanu gick sällsynt illa och slutade med en rensning rakt på Zlatan Ibrahovics panna varpå bollen studsade i nät. Tid: 45.14.– Vi gjorde en väldigt bra match på alla plan förutom att vi borde gjort betydligt fler mål, konstaterade mittfältaren Kim Källström i Kanal 5:s direktsändning. – Jag tror annars inte att vi släppte till en enda målchans på hela matchen och var överlägsna. Men det hjälper inte om man har dåligt effektivitet som kan straffa sig. – Samtidigt åstadkom alla våra offensiva spelare chanser och det var positivt. Ex-MFF:aren Emil Forsberg gjorde ett piggt inhopp, höll på att näta direkt och ordnade sedan också straffen där Ibrahimovic kunde fastställa 2–0 i 84:e minuten.Isaac Kiese Thelin hade en rad öppna lägen och borde kanske ha satt 1–0 på Zlatans öppnande passning i första halvlek, men Moldaviens målvakt Illie Cebanu gjorde en kalasräddning.Då det återstod mindre än två minuter av stopptiden drog mittbacken Andreas Granqvist på sig sitt andra gula kort i matchen, tvingades syna det röda, och är därmed avstängd i nästa EM-kvaldrabbning hemma mot Montenegro 14 juni.Kim Källström var dock nöjd med 2–0 i den fortsatta jakten på en EM-biljett.– Det gäller att få utdelning i det här kvalet och varenda trepoängare är jätteviktig om vi vill gå vidare. Gruppens andra match mellan Montenegro och Ryssland fick avbrytas redan efter en halv minut sedan den ryske målvakten Igor Akinfejev fått en brinnande bengal i huvudet, varpå Akinfejev tvingades åka till sjukhus. En dryg halvtimme senare fortsatte tillställningen med Yuri Lodygin i målet och vid denna upplagas pressläggning var ställningen alltjämt 0–0. För det svenska U21-landslaget blev det också seger i träningslandskampen mot Serbien efter att Mikael Ishak gjort tillställningens enda mål.

bild 1/2
Sveriges Zlatan Ibrahimovic under fredagens kvalmatch i grupp G mellan Moldavien och Sverige på Zimbru-stadion i Chisinau. Foto: Janerik Henriksson / TT kod 10010
Zlatan Ibrahimovic gjorde båda målen när Sverige vann med 2–0 mot Moldavien. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT