GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han får uppdrag av regeringen

Publicerad 30 mars 2015 • Uppdaterad 25 november 2021
Patric Åberg.
Patric Åberg.

Östra Göinges kommunalråd Patric Åberg (M) har haft en offentlig dust med Migrationsverket under en längre tid. Åberg är missnöjd med hur flyktingmottagandet går till och menar att Migrationsverket kör över kommuner och inte lyssnar på exempelvis Östra Göinge som – enligt Åberg – tar ett stort ansvar i frågan.Sluta dalta med kommuner som flyr undan ansvar i frågan och sprid ut mottagandet bättre, har varit Åbergs åsikt hela vägen. Åbergs synpunkter har fått stor uppmärksamhet nationellt – och nu har regeringen utsett Åberg till en av elva ledamöter i Migrationsverkets insynsråd för perioden 1 april 2015 till 31 december 2018.– Det känns roligt, jag är stolt över förtroendet. Jag har varit aktiv ifråga, ibland högljutt, och jag har fått mycket respons, säger Åberg.– Jämnare fördelning och ett bättre samarbete och en bättre dialog mellan stat och kommun är viktigt. Migrationsverket kan inte nonchalera kommunerna. Nu förväntar sig regeringen att jag yttrar min åsikt i insynsrådet. Åberg har själv fått kritik för sin kritik mot Migrationsverket, som jobbar med att hitta tak över huvudet och mat på bordet till den ökade strömmen av flyktingar.Kan det inte vara så att Migrationsverket jobbar stenhårt med att uppfylla sitt uppdrag och helt enkelt inte hinner med att ha diskussioner och dialog med kommunerna?– Migrationsverket har inte beredskapen som de behöver ha och detsamma gäller för kommunerna. Det är ett systemfel som vi måste titta på och det är inte bara från Migrationsverket sida som det brister. Men oavsett är det inte okej att Migrationsverket nonchalerar kommunerna.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.