Tyringedagarna lever vidare och ”vässas”

Tyringe Det blir Tyringedagar även i år, efter fjolårets framgång med det delvis förändrade konceptet.

Den 13-16 maj är det dags igen, nu med Åparken som ännu större medelpunkt.

Efter 2013 års arrangemang var framtiden för Tyringedagarna osäker. Kassan var skral. Men ekonomiska garantier från ett par företagsledare samt lite nya, friska krafter i ledningen gjorde 2014 års evenemang till en succé.

– Vi kör nu vidare efter fjolårets modell, men vi kommer även med lite nyheter, berättar krögaren Kjell Arne ”Säle” Svensson från Tyringe.

– Tack vare att Tyringe Hockey nu har gått upp i division 1, ordnar vi en stor bankett i festivaltältet lördagskvällen den 16 maj. Spelare, ledare och funktionärer – med respektive – kommer att finnas där. Hela festen är också öppen för allmänheten. Vi tror mycket på den här unika festkvällen. Det kommer att bli rejält tryck i tältet då…

Fjolårets framgångar för orkestern Bernhardz gör, att samma orkester ska spela upp till offentlig dans på torsdagskvällen den 14 maj. Denna torsdag är för övrigt helgdag, eftersom Kristi himmelsfärds dag infaller då.

– Vi ”vässar” helt enkelt hela arrangemanget i år, förklarar Karl-Otto Johansson, Tyringe. En nyhet är minimässan som nu flyttas från torget i Tyringe till Åparken. Det blir då även loppis i parken. En ny kombination – på en ny plats.

– Jag betonar, att det här arrangemanget är helt gratis för både företagare, köpmän, föreningar och enskilda. Inga avgifter tas ut. Bord kommer att sättas ut. Sedan får utställarna dela på dessa. Man kan även ta med sig eget tält. Blir det regn, svarar vi arrangörer för att det sätts upp tält som tak över huvudet.

Mässan avverkas nu för tredje året i rad. Torget har blivit för trångt, varför mässan flyttas till Åparken:

– I dag gäller det att kraftsamla sina resurser, säger Karl-Otto Johansson…

Kjell Arne Svensson betonar, att Tyringedagarna är samhällets och Tyringebygdens stora familjefest:

– Folk vill ha detta – med program för alla, från förskolebarn till pensionärer, som på fredagen har sin populära middagsaktivitet, med mat, här i parken.