Foto: AP Photo/Elise Amendola

Hillary Clinton vill
bli USA:s president

New York Det har länge spekulerats – men nu står det klart. Hillary Clinton ger sig in i kampen om att bli USA:s nästa president, skriver nyhetsbyrån AP och en rad andra medier.

Hennes beslut kom knappast som någon överraskning. I flera år har det spekulerats om att hon skulle bli demokraternas presidentkandidat i nästa års val.
Hillary Clinton är därmed först ut bland demokraterna att tillkännage sin kandidatur. Hon anses som den klart starkaste kandidaten före andra tänkbara kandidater. Bland annat vice president Joe Biden och senatorn Elizabeth Warren.
Clintons kampanjslogan har läckt ut: ”Hillary for America”.

Hennes huvudfrågor kommer att kretsa kring förbättrad ekonomi för den amerikanska medelklassen. Hennes långa karriär som utrikesminister, senator och ”first lady” när hennes make Bill Clinton var president kommer att framhållas.
Enligt uppgifter i amerikansk medier ska Hillary Clinton börja med att besöka delstaterna Iowa och New Hampshire. De två delstater som är först i primärvalet som startar om knappt ett år.
Hittills har senatorerna Ted Cruz och Rand Paul sagt att de kandiderar för republikanerna. Även senator Marc Rubio väntas ge sig in i kampen.

Senaste nytt omut

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×