Viktor Wahldén.

Wahldén klar för Tyringe

Ishockey Tyringe har gjort klart med sitt första nyförvärv.
20-årige Viktor Wahldén från IK Pantern har ritat på för det nya division ett-laget.
– En skridskoskicklig back, säger Tyringes sportchef Peter Lenngård.

Viktor Wahldén har Malmö Redhawks som moderklubb. Där spelade han hela vägen fram till J20-Superelit innan han lämnade för Pantern och division ett. Den nyss avslutade säsongen var han med om att spela upp Malmös andralag i Hockeyallsvenskan.
– Vi har scoutat honom och haft samtal med Pantern. Viktor var utlånad till Lund ett tag men kom tillbaka och gjorde det jättebra. han var med i kvalserien men Pantern tycker att han behöver ett år till i division ett. Då hörsammade vi det, säger Peter Lenngård.
Han beskriver nyförvärvet:
– En skridskoskicklig back med bra förstapass. Defensivt rejäl med bra spelförståelse. Han är träningsvillig, väldigt seriös och vill uppåt – en bra kille på många plan som jag tror kan bli ett utropstecken i vinter.
– Han tycker om vårt upplägg och kommer även att flytta till Tyringe, vilket vi tycker är positivt inte minst för lagkänslan och gruppen.
Viktor Wahldén blir den elfte spelaren in i Tyringes division ett-trupp. Och det kan mycket väl komma fler spelare från Panternhållet.
– Vi kommer att inleda ett samarbete med Pantern. Det är tänkt att vi ska ha dörrarna öppna åt båda håll, berättar Lenngård.
Tyringes sportchef räknar med att det kommer att trilla in fler namnunderskrifter under kommande vecka.
– Det ligger förslag ute till nyförvärv och spelare ur den befintliga truppen.