Annons

Han har flera anledningar att fira

KNISLINGE Biljetterna till Helgeåfestivalen går åt i rekordtakt. Andreas Martinsson har fyllt 40. Och han kan titulera sig Årets göing.
Publicerad 6 maj 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Det finns gott om anledningar att fira för Andreas Martinsson.
Det finns gott om anledningar att fira för Andreas Martinsson.

Andreas Martinsson är som bekant grundare av kulturföreningen F-yra och mannen bakom Helgeåfestivalen. Flera gånger har han varit nominerad till priset Årets göing för sitt uppskattade arbete – och i år var det Martinssons tur.– Naturligtvis blir man glad, säger han om utmärkelsen Årets göing.– Samtidigt känns det lite ... jag menar, jag är ju inte ensam, det är ju så många personer som jobbar med F-yra och Helgeåfestivalen. De här priset har de ju stor del i, säger Martinsson ödmjukt.

F-yra anordnar en rad evenemang som gör kommunen mer levande och händelserik. Flaggskeppet är den populära Helgeåfestivalen, som har satt Knislinge på musikkartan.I år firar festivalen 10-årsjubileum – och det ser redan ut att bli ett rekordartat år för arrangörerna.

Annons

Framgångarna har bara fortsatt för er, ni märker inte av festivaldöden?– Nej. I år ser det rätt mycket bättre ut än tidigare. Biljettförsäljningen rullar på och har ökat med ett antal hundra procent. Allt pekar på att det blir hur bra som helst, säger Martinsson.

Framgångsreceptet är gott rykte plus populära artister.– Responsen vi har fått under de här tio åren är jättebra, alla verkar nöjda. Vi har kallats Sveriges mysigaste festival, sådant sprider ju sig. Och sen har vi en stark lineup. Och den är extra kryddad i år när det är tioårsjubileum. Personligen ser jag fram emot Skid Row. Och Europe är en klockren bokning för oss, den ultimata bokningen för Helgeåfestivalen.Priset Årets göing tar Andreas Martinsson emot på Göingeafton 13 maj.

Och så fyller du 40, det blir mycket firande?– Nja, 40-årsfesten får vänta lite, det blir nog senare. Nu firar jag med lite familjemys. Och det är ju verkligen inte fy skam.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons