Ystad överraskade IFK

HANDBOLL .... men IFK Kristianstad funderade på att överklaga resultatet
Sport • Publicerad 6 maj 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Men kvällen slutade i total förvirring eftersom IFK funderade på att överklaga matchresultatet.– YIF spelade med en man för mycket vid ett tillfälle, som vi ser det. Domaren hade visat två plus två minuters utvisning men sekretariatet missade en av utvisningarna, konstaterade IFK Kristianstads Jesper Larsson.Om laget skulle överklaga var inte klart vid denna tidnings pressläggning.— Vi får se. Vi vet helt enkelt inte just nu, sa Jesper Larsson.Ystads tränare Sebastian Seifert hade inte heller någon aning om vad som skulle hända:– Jag vet att vi i varje fall inte har gjort något fel. Sekretariatet sa att vi saknade en spelare på plan, så jag skickade in en. Om sekretariatet gjort fel vet jag inte.

Bortsett från förvirringen kring den aktuella utvisningssituationen var euforin total i YIF-lägret efter matchen. Och alla spelare ville hylla publiken i Österporthallen - trots att det var runt 200 åskådare ifrån ett nytt publikrekord.– Härligt att ha en extra spelare. Publiken var fantastisk i dag och det var ett otroligt tryck i hallen. En otroligt het gryta, sa Lukas Nilsson som bombade in tio mål och var ett tungt vägande skäl till att det nu står 1-1 i semifinalserien.- Det var en härlig derbyseger. Vi gör en väldigt bra match, står bra bakåt och Anders ger oss en härlig trygghet i målet.

YIF hade länge ledningen i matchen. I den första halvleken pumpade adrenalinet hos hemmaspelarna tack vare det tinnitusframkallande publikstödet och YIF sprang direkt ifrån till 4-0. Laget vann sedemera halvleken med 13-10. Den andra halvleken rycktes emellanåt sönder av utvisningar, men hemmalaget behöll kommandot fram till sista fem minuterna då IFK kom så nära som 20-20 med minuten kvar att spela.

– Det kändes som om de var lite i förarsätet där mot slutet. Men då var det väl min tur att kliva in. Man får ju ta rollen när man får den och det var härligt att kunna ta några bollar där i slutet. Det kändes som om det skulle kunna gå hur som helst och det blev väl lite onödigt spännande, konstaterade Anders Persson.Jesper Larsson var självkritisk efter IFK:s förlust:– Vi får lite skylla oss själva. Vistack inte in näsan tillräckligt i den första halvleken och i slutet av den andra hade vi chansen men tog den inte. Bara att gratulera Anders Persson som gör det bra i YIF-målet.

Men domarinsatsen var Larsson inte nöjd med:– De tappade det fullständigt i dag.

bild 1/4
segern över IFK Kristianstad.Foto: Claes HALL
Målvakten Anders Persson blev något av en matchhjälte när Ystads IF kvitterade semifinalserien mot IFK Kristianstad. Foto: Claes Hall