Annons

Hundar bets ihjäl

Hässleholm Sophia Lindqvist höll sina döende djur i famnen.
Hässleholm • Publicerad 10 maj 2015 • Uppdaterad 15 december 2021

Det var vid 21.30 som Sophia Lindqvist gick ut med sina två hundar, Sixten och Doris. Det var tänkt som sista promenaden för kvällen.

När hon gick på Kungsgatan hörde hon något och upptäckte en man på andra sidan gatan som böjde sig ner efter något. Senare förstår hon att det är han som har hunden.Plötsligt kom en stor hund, Sophia Lindqvist tror att det var en amstaff, rusande över gatan och hugger Sixten över mage och rygg.

Annons

Sophia Lindqvist skriker på mannen och ville att han skulle ingripa. Till slut fick han loss Sixten från den angripande hundens käft. Men då angriper hunden Doris direkt.– Jag har bilder i huvudet som jag kommer att ha resten av mitt liv, säger Sophia Lindqvist och snyftar.Hon tar upp sina hundar i famnen och bara skriker ut sin chock. Tarmarna hänger ut från Sixtens mage och Doris är livlös.Det samlas en hel del folk som hör henne och många hjälper till, någon kommer med en filt och någon annan erbjuder sig att köra till djursjukhuset.

Men, innan de åker i väg kommer mannen som varit med hunden fram och frågar vad som hänt, enligt Sophia Lindqvist. Precis som han inte visste något om hundens attack. Hunden finns inte med honom då.-Jag sa till mannen att det var hans hund som bitit mina hundar.Den skadade Sixten bet Sophia Lindqvist två gånger innan de kom iväg till djursjukhuset.Veterinären såg snabbt hur läget var. Doris var redan död och de skador som Sixten fått var alltför svåra för att kunna rädda honom.Från djursjukhuset åkte Sophia Lindqvist till sjukhuset, i Kristianstad, för att plåstra om sina sår.Polisen kom till sjukhuset och hon fick berätta vad som hänt på Kungsgatan tidigare på kvällen.Sophia Lindqvist fick också möjlighet att träffa en psykolog.– Hundarna var mina barn, säger hon,..Händelsen är polisanmäld.

andtha
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons