Annons

”Bara snack från Migrationsverket”

ÖSTRA GÖINGE Det är en kritisk Patric Åberg (M) som tar del av uppgifterna om att Breanäs tilldelats 50 nya platser för asylsökande
Publicerad 16 maj 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
ÖSTRA GÖINGE 20140623 : 
Kommunalrådet Patric Åberg (M) Östra Göinge till text om flyktingmottagande.

Foto: Jon Willén / TT / kod 10510
ÖSTRA GÖINGE 20140623 : Kommunalrådet Patric Åberg (M) Östra Göinge till text om flyktingmottagande. Foto: Jon Willén / TT / kod 10510

Kommunalrådet Patric Åberg (M) har som bekant ofta varit kritisk till systemet med upphandling ”bakom ryggen på kommunen” och han har flera gånger luftat sitt missnöje med både Migrationsverket och kommuner som enligt Åberg smiter från ansvar i flyktingfrågan.

När Norra Skåne skrev om de nya upphandlingsreglerna som skulle minska trycket på Östra Göinge var Åberg skeptisk.– Det här är en liten signal som visar att vårt engagemang har börjat ge resultat, en signal att de ser att vi inte kan ha det systemet vi har. Men det löser inte problemet med fördelningen i Sverige. Vi kommer fortfarande att ligga i topp och kommuner som Stockholm och Lomma kommer fortfarande att slippa undan, sa Åberg till tidningen då och fortsatte:– Jag litar inte på dem (Migrationsverket). Det här visar på vilja från deras sida att göra något bra, men jag är tveksam till att det kommer att bli så. Huvudproblemet är att Migrationsverket gör affärer bakom ryggen på kommunerna. Kommunerna måste få vara med i matchen.

Det senaste beskedet om Breanäs kommenterar Åberg så här:– Hur rimmar det med att de skulle underlätta för oss? Det är ju bara snack. Vi gillar inte när Migrationsverket handlar upp i kommunen, det har vi hela tiden varit tydliga med.Kommunledningen har ett möte med Migrationsverkets ledning inbokat.– Och då kommer vi att ta upp det här med dem, säger Åberg.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons