Lindberg tvåa i kvalet

banracing Vankivas fartfantom Mattias Lindberg startar som tvåa i båda racen när V8 Thunder Cars avgörs på Anderstorp.
Lindberg satte tredje och fjärde snabbaste tiderna i kvalet som avgjordes på fredagseftermiddagen.


Ännu bättre gick det för teamkamraten, mästerskapsledande Alexander Graff, som var den som lyckades bemästra Anderstorp bäst. Redan på andra varvet satte Graff en tid som stod sig hela passet ut. Även hans näst bästa tid var snabbast jämfört med konkurrenternas och därmed startar han från pole position i morgondagens båda heat.

Det var egentligen bara teamkamraten Mattias Lindberg som såg ut att kunna hota Graff. Men Lindbergs sista försök att sätta en bättre tid grusades när Freddie Magnusson snurrade efter att en oljeslang släppte. Andraplatsen var ingenting som gladde Mattias Lindberg.
– Jag är förbannad. Jag hade satt på nya däck, körde två varv för att få värme i dem och på varvet jag skulle sätta min tid blev det gulflagg. En andraplats är ingenting att gratulera när man vet att man har mer att ge, säger en ovanligt vass Mattias Lindberg till stcc.se.

I STCC ägde Richard Göransson banan. Göransson var snabbast i båda kvalpassen men eftersom han drog på sig ett straff i Skövde flyttas han ner fem placeringar i starten på det första racet.
Mästerskapsledande Thed Björk var näst snabbast i båda kvalpassen och i och med Göranssons nedflyttning kommer han därmed att starta i pole i första heatet.