En positiv inställning och mycket prat ska den 27-årige forwarden Ted Nilsson föra med sig från Lönsboda till Röke. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Ted Nilsson.

Ted Nilsson vässar Röke IBK

Innebandy Enligt privatpersonen Ted Nilsson är innebandyspelaren Ted Nilsson en ganska bekväm typ.
Han behöver morötter för att prestera. Och en blåslampa.
Efter sju år i Lönsboda IBK söker han därför en ny utmaning. Den ska han få i Röke IBK.

Fakta
Namn: Ted Nilsson.
Ålder: 27 år.
Bor: Osby.
Familj: Flickvännen Sanna.
Jobbar som: Elevassistent på Hasslarödsskolan.
Utanför innebandyn: Är sångare i bandet Three Wise Men som spelar akustisk rock från 70- och 80-talet.
Klubbar i karriären: IBK Osby, Lönsboda IBK.
Aktuell: Klar för Röke IBK i division ett.

– Nu lämnar jag Lönsboda och blickar mot nya utmaningar, säger Ted Nilsson som har varit Lönsboda trogen i sju säsonger.
Han har spelat A-lagsinnebandy sedan han debuterade i IBK Osby som 15-åring. Som 18-åring gick han till Lönsboda och där har han varit med om att sätta Örkeneds innebandystolthet på den svenska innebandykartan.
Den gångna säsongen slutade med degradering för ett generationsskiftande Lönsboda. Till hösten spelar laget i division två.

Men det är inte därför Ted Nilsson går till Röke.
– Allt jag har lärt mig om innebandy har jag lärt mig i Lönsboda IBK. Jag vill vara väldigt noggrann med att påpeka att jag inte lämnar Lönsboda för att få fortsätta spela i ettan utan för min egen motivations skull. När man har spelat i samma lag i sju år har man fått en tydligt roll i laget och mycket är förutbestämt, säger Ted Nilsson och utvecklar:
– Jag behöver miljöombytet. Som människa är jag inte bäst på att hålla mig i fysisk form. Jag behöver tycka det är väldigt intressant för att jag ska ta mig till gymmet.
Han har såklart inget emot att få möjligheten att fortsätta i ettan.
– Att Röke spelar i ettan är en bonus, jag har fortfarande ambitioner med min innebandy.
Lite vemodigt är det dock att lämna den speciella sammanhållning som byggts upp i Lönsboda.
– Jag har många vänner för livet i laget. Jag har hängt ihop med Tobias Lindhe sedan jag var 16 men det var inga sura miner när jag berättade att jag skulle lämna, utan han önskade mig lycka till.

Forwarden hoppas kunna ta Röke till nytt kval 2016.
– Absolut, kollar man på laget så känns det naivt att inte sikta på att vara ett topplag. Det hade varit väldigt kul att spela ett allsvenskt kval. Men det är inte augusti än.

Vad ska du bidra med?
– När jag började i Lönsboda var jag 19 år gammal och jag har alltid varit en riktig pratkvarn. Nu när jag är 27 tror jag att jag säger mest kloka saker. En positiv inställning och mycket snack hoppas jag kunna tillföra.

Vilka är intrycken från mötena med Röke?
– När vi möttes i år blev det inga riktiga matcher av det eftersom det ena laget var mycket bättre. Från tidigare vet jag att de har en grym, jäkla inställning. Spelar man i Röke IBK gör man sitt bästa i alla lägen och lägger inga fingrar emellan. Det känner jag igen från Lönsboda och det gillar jag. Sedan har Röke fått in några hemvändare som är extremt skickliga innebandyspelare, som Niklas Larsson, Jacob Eliasson och Jimmy Lagerkvist.

Rökeledningen är mycket nöjd med underskriften:
– Ted Nilsson har länge visat vilket klass han håller under sina år i Lönsboda. Det är en spelare som producerar poäng men framförallt har han en karaktär som vi eftersöker. Han har ett stort driv att utvecklas, han är en ledare och gillar att ta stort ansvar, säger Rickard Träff.

Fakta
Namn: Ted Nilsson.
Ålder: 27 år.
Bor: Osby.
Familj: Flickvännen Sanna.
Jobbar som: Elevassistent på Hasslarödsskolan.
Utanför innebandyn: Är sångare i bandet Three Wise Men som spelar akustisk rock från 70- och 80-talet.
Klubbar i karriären: IBK Osby, Lönsboda IBK.
Aktuell: Klar för Röke IBK i division ett.

×