Nytt sjukhus planeras i Lund

Skåne Ett tredje sjukhus mellan Malmö och Lund har skrinlagts av en enig regionstyrelse. Nu ska ett helt nytt sjukhus i Lund utredas istället.

– Beredningen för den framtida sjukvården i Skåne ska utreda ett nytt sjukhusområde i Lund, säger Henrik Fritzon (S) regionstyrelsens ordförande.
Det har bollats olika förslag om var i Lund ett nytt sjukhus kan byggas. Smörlyckan har nämnts bland annat.
– Vi för en dialog med kommunledningen i Lund. Vi har löst diskuterat olika platser för en placering, säger Henrik Fritzon.

De tre skånska storsjukhusen i Lund, Malmö och Helsingborg ska byggas om, till eller ut för upp till 20 miljarder kronor på sikt.
Utbyggnaden av det så kallade ”Gröna huset” i Malmö har stått på vänt tills förslag har tagits fram om vad den nya byggnaden ska innehålla.
– Nu kan vi berätta att byggnaden kommer att innehålla vårdavdelningar, vård för äldre patienter och patienter med livslånga sjukdomar, psykiatri och operationssalar, berättar Henrik Fritzon.

Nu ska arbetet fördjupas om hur Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund ska utvecklas.
– Sjukhuset i Lund behöver utvecklas och frågan är om det är rätt att göra det i befintliga byggnader. Det kan bli billigare att bygga ett nytt sjukhus än att bygga om, säger Henrik Fritzon.

Dagens fråga

Tror du att Palmemordet kommer att lösas?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×