Vinslövs HK får möta storlag på beachen i Åhus

Vinslövs HK:s herrar kommer i sommar att möta toppmotsånd.
Det efter att det blivit klart att klubben får en reservplats i Åhus Beachhandboll.

VHK:s framgångar under den gångna säsongen har gett eko i handbollssverige. Klubben tog som bekant en allsvenska plats efter ett framgångsrikt kvalspel.
Nu är det klart att klubben i sommar kommer att spela i elitklassen i Åhus Beachhandboll.
– En fantastisk rolig grej, säger VHK:s ordförande Stellan Grönberg.
Vinslövs handbollsgrabbar kan räkna med bra motstånd då de nu för första gången deltager beachhandbollen elitklass på stranden i Åhus i mitten av juli. Förutom lag från den svenska elitserien kommer man möta lag från den tyska Bundesligan som Flensburg-Handewitt och Meslungen samt Ålborg Handboll från högsta ligan i Danmark.

– 16 lag är med i turneringen med åtta lag fördelade i två grupper. Då storlagen har två lag med så är sannolikheten stor att vi får möta de allra bästa, säger Grönberg.
Just elitturneringen drar igång Åhus Beachhandboll fredagen den 16 juli för att sedan ha sitt finalspel på söndagen. IFK Kristianstad (2 lag), SG Flensburg-Handewitt (2 lag), MT Melsungen (2 lag), AI Bregenz (2 lag), Ålborg Håndbold, Ystads IF, Lugi HF, HIF Karlskrona, Hammarby IF, Rimbo HK, Vinslövs HK och Åhus Handboll kommer att deltaga.
Mats G Jönsson, VD i Åhus Beachhandboll, tvekade inte att bjuda in de nya allsvenskarna Vinslöv då det blev en plats ledig.
– Varför Vinslövs HK kom med på en reservplats, beror på att framförallt två elitserielag, som båda har väldigt många ungdomslag med i evenemanget inte fick ihop elit deltagandet, och när vi satt och gick igenom förfrågningarna som kommit in blev valet på lokala Vinslövs HK ganska givet, föreningen är en trogen gäst med många ungdomslag och kommer dra en stor publik.

För Vinslöv så blir beachhandbollen en trevlig uppstart på den nya säsongen då träningen drar igång i mitten av juli.
– Tror att det kommer bli väldigt inspirerande för killarna att möta topplag från både Sverige och Tyskland, säger Grönberg.
– Samtidigt vill vi inte riskera att drabbas av skador. Det ska bli festligt att spela på beachen då vi vet att det kommer vara mycket folk från Vinslöv på plats.