Osby 2012-08-07. Strandpaviljongen.

SD portas på thairestaurang

OSBY Sverigedemokraterna i Osby rasar sedan partiet portats från Strandpaviljongen, där man hade tänkt hålla sin sommarfest för medlemmar.

I söndags gick Carl Bejvel (SD) till restaurangen Nois Thai på Strandpaviljongen i Osby för att boka bord för Sverigedemokraternas sommarfest för medlemmar. Han hade haft kontakt med restaurangen tidigare och nu skulle han göra den slutgiltiga bokningen för det drygt 40 personer stora sällskapet.
Men någon bokning blev det inte.
– Mannen på restaurangen svarade att han inte ställer lokalerna till förfogande för SD. Vi var inte välkomna, säger Carl Bejvel. Jag blev jäkligt paff. Festen handlar inte om politiken, det är bara en sommarfest får våra stödmedlemmar.

Carl Bejvel, som nu har hittat en annan lokal för sommarfesten, säger att han inte har varit med om att hans parti upplevt någon negativ särbehandling i Osby tidigare.
– Detta var första gången. Jag tycker annars att klimatet i Osby är bra, vi har en bra dialog med andra. Det var därför jag blev svarslös när detta hände.
– Vi har många som stöder oss i Osby och så är vi inte välkomna på ett av de större matställena här. Det tycker jag är väldigt anmärkningsvärt.
Norra Skåne har talat med en företrädare för Nois Thai som inte vill ha sitt namn i tidningen. Företrädaren bekräftar att SD inte är välkomna att ha sin sommarfest i restaurangens lokaler. Dock är enskilda SD-medlemmar välkomna som privatpersoner, säger han.
– Jag har full rätt att själv bestämma om jag vill att SD ska ha sina möten här eller inte. Och deras ideologi är helt främmande för oss, därför vill jag inte ha dem här som organisation.

Restaurangen serverar thaimat och bland de som jobbar där finns thailändare. Detta var också ett tungt vägande skäl för restaurangen att inte släppa in SD, menar mannen som tidningen talat med.
– I slutändan handlar ju deras agenda om att stoppa så många invandrare till Sverige som möjligt. Då tycker jag inte att det är seriöst av partiet att fråga om de får ha sin fest på en thairestaurang.

Men Carl Bejvel (SD) håller inte med om att hans parti skulle ha något emot thailändare i Sverige.
– Vi vill inte alls kasta ut dem, säger han.
Att Carl Bejvel och hans partivänner känner sig illa behandlade har mannen på Nois Thai inte någon förståelse för.
– De diskriminerar själva folk, men sedan tycker de att det är så hemskt när de själva råkar ut för något.

Senaste nytt omOsby

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du premiärbadat för året?

Loading ... Loading ...