Det var full trafik in på Sågbacken.

Mycket bilar på Sågbacken

Andra etappen i Sweden Offroad Tour blev en hit då den i lördags avgjordes i Hästveda.

Hela 67 bilar kom till Sågbacken i Hästveda. Det blev riktigt trångt på uppställningsplatsen. Arrangören Hästveda Folk-raceclub blev lite oroliga när det kom bilar hela tiden.

Efter det obligatoriska förarmötet spreds bilarna ut i skogen.
– En hel del åskådare fanns på plats och de bjöds på en hel del fräna körningar. Några förare gjorde allt för att tillfredsställa åskådarna, berättar Sam Claëson i arrangernade Hästveda FCK.
Hässleholms Militärmuseum var på plats och visade ett fordon från 1941.
De flesta närvarande hade nog inte sett nåt liknande.
– Vi gick igenom dagen mot slutet av träffen. Der visade sig att deltaganrna var nöjda med dagens arrangemang då de roat de de närvarande ekipagen, säger Claëson.

– Tyvärr hade en del deltagare problem med sina fordon, en dansk förare krökte et styr stag, detta fixades efter ett besök hos Hästvedas smed. Klubben lånade en svets och bilen kunde repareras.
Ett Österrikiskt ekipage fick ännu större problem, styväxeln gick sönder.
– En av klubbens medlemmar ska beställa reservdelar så bilen kommer att repareras i nästa vecka, så det unga paret kan fortsätta sin sin färd mot Stockholm.
De övroga av Sweden Offroad-deltagarna intar området, Paradiset i Karlshamn. Ett gäng från Hästveda kommer att deltaga på några av de kommande stoppen. (NSk)