Osby 2012-08-07. Strandpaviljongen.
Osby 2015-07-22. Strandpaviljongen har fått ta emot hotbrev.

Hot mot restaurang som portade SD

Osby Reaktionerna lät inte vänta på sig efter att SD portades från thairestaurangen Nois Thai i Osby för en tid sedan. Restaurangen har möts av både ris och ros.
I förra veckan hade någon stoppat ett hotbrev i restaurangens brevlåda, ett brev som nu polisanmäls.

Det var för drygt två veckor sedan som Carl Bejvel, som representerar Sverigedemokraterna i Osby kommun, besökte restaurangen Nois Thai på Strandpaviljongen i Osby. Tanken var att han skulle beställa bord för en sommarfest för ett 40-tal medlemmar i partiet.

När den slutgiltiga bokningen skulle göras blev det dock kalla handen. SD som grupp var inte välkommen.
– Deras ideologi är helt främmande för oss, därför vill vi inte ha dem här som organisation, förklarade en person på Nois Thai i samband med händelsen.
– Deras agenda är ju att stoppa så många invandrare till Sverige som möjlig. Då är det inte seriöst av partiet att fråga om de får ha sin fest på en thairestaurang. Som enskilda medlemmar är de däremot välkomna.
Carl Bejvel och hans partikamrater blev mycket upprörda och kände sig även diskriminerade. De menade att det inte handlade om något politiskt möte utan att det endast var en sommarfest för stödmedlemmar.
Carl Bejvel uppgav även att det var första gången som de råkat ut för någon negativ särbehandling i kommunen.
Efter att händelsen blev känd via media började kommentarer ramla in på sociala medier.

Personerna på Nois Thai vill inte ha med sina namn i tidningen, men de berättar om hatiska inlägg.
– Men vi har även fått mycket positiv respons av människor som tycker att det är bra att vi står på oss.
På restaurangen uppger man att reaktionerna på Internet var väntade. Men kanske hade man inte trott att ett handskrivet brev skulle skrivas och stoppats i brevlådan.
Här uppmanas företrädare för restaurangen att be om ursäkt offentligt. Brevskrivaren menar också att diskrimineringsombudsmannen (DO) säkert kommer att döma ägarna till höga skadestånd. Brevskrivaren uppger att hen företräder några svenska familjer som önskar att ”det går åt pipan” för restaurangen.

På restaurangen känner man ett obehag när det gäller brevet.
– Man vet ju inte vilka som ligger bakom.
Det finns också en oro för att någon som skriver kanske kan tänka sig att gå ett steg längre.
– Vi ska polisanmäla brevet, uppger man på restaurangen där man trots allt är glad för den stöttning man fått av både gamla och nya besökare.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Har du längtat efter skidsäsongen på tv?

Loading ... Loading ...