Musik vid Iimmeln, 2015

Sista bitarna på plats inför festen i helgen

immeln I morgon är det för 36:e året i rad dags för musikfest i småbåtshamnen i Immeln.
I den stekande solen arbetade arrangörsföreningen igår med att bygga upp de sista delarna inför Musik vid Immeln.

Godisförsäljarna ska inte ha någon vit presenning, förklarar Kjell Inge Malm i diskussion med de andra medlemmarna i Hjärsås-Värestorp IF.
– Godisförsäljarna har alltid med sig egen presenning. Det får inte falla ljus igenom till bordet, då smälter chokladen, säger han.
Knallarna är i år mellan 17 och 18 stycken. Förutom karamellförsäljaren är det i första hand hantverkare som säljer egentillverkade saker i bland annat i keramik och trä.
Kjell Inge Malm, ordförande i Hjärsås-Värestorp IF, som tillsammans med Sibbhults IF är arrangör av Musik vid Immeln tycker att det känns bra och lugnt inför lördagen.
– Det är ju det här med vädret. Hade det i stället varit regn på gång hade man kanske deppat ner, säger han.

På scen i morgon står Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Sanna Nielsen, bandet Dönaberga och Redline. Även husbandet MGT och komikerparet som håller i mellansnack – Mats och Micke från casinogänget står redo.
Arrangörerna har under veckan haft mycket trafik på sin hemsida och på Facebook. Vissa inlägg har setts av så många som 10 000 personer.
Sitt mål om 2 500 besökare tror de är fullt möjligt.
– Optimisterna säger 4000, men vi har sagt 2 500, säger Kjell Inge.

Hjärsås-Värestorp IF och Sibbhults IF tog över arrangörsrollen för sju år sedan, när Musik vid Immeln skulle läggas ner.
– Vi vill att det ska leva kvar. Det är ju en tradition, säger Kjell Inge Malm.
Han har inför lördag fått indikationer på att besökare är på väg både från Stockholm, delar av Södermanland, Småland och närområdet.
– Många följer artisterna och Hasse har ju varit enorm i år. Sen tror jag det är många som kommer av tradition, men även för naturen. Immeln är ju Östra Göinges gröna hjärta, säger Kjell Inge.

Musik vid Immeln börjar klockan 14 i morgon . Först på scen är Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

Dagens fråga

Har du varit på kräftskiva i år?

Loading ... Loading ...